9. kolo
17.10.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Bayern Mnichov 1:2

Bayern konečně vstřelil gól, a přesto, že jen jeden jedinný, odváží si z Freiburgu první tři body po dlouhých třech zápasech. Müllerovu branku z konce prvního poločasu ještě v půli druhé podpořil domácí Cha a Mnichovským tak nepřišlo draho ani závěrečné Reisigerovo snížení. Hosté tak vystoupali o tři místa nahoru na páté místo, domácí po těsné prohře zatím zůstávají desátí.

Sestavu hostí již před výkopem proměnily mnohé změny, ta hlavní byla v rozestavení - Bayern totiž nastoupil v klasickém 4-4-2. Další změny byly pouze personálního charakteru, v útočné dvojici se po boku Kloseho objevil Luca Toni, do středu zálohy se vrátil kapitán Van Bommel a úlohy pravého křídla trochu překvapivě ujal Anatoliy Tymoschuk. Začátek byl z obou stran dosti rázný, hráči to však na kluzkém terénu měli složité. Přesto první varovný výstřel obstaral už ve 4. minutě Toni. O tři minuty později při Banovićově šanci zazmatkoval Butt, domácí však jeho chybu nepotrestali.

Na druhé straně se za další dvě minuty blýskl Pouplin, to když vyrážel jedovatou Schweinsteigerovu pumelici. Po této šanci se hra poněkud uklidnila - ovšem pod taktovkou hostů. Bayern kontroloval hru, nedařilo se mu však produkovat gólové příležitosti. Převaha Mnichovských byla absolutní, ofenziva však poněkud statická - okoukané pokusy nalézt Kloseho s Tonim zpravidla pokryla domácí obrana. Další výborný zákrok tak vytahoval Pouplin až proti Müllerově dalekonosné střele z 28. minuty.

Hra se dále vlekla - bez šancí, pod taktovkou Bayernu. Hosté vyčkávali, až se těsně před pauzou dočkali. Lahmův centr sklepl Klose Tonimu a ten trefil tradičně domácího obránce. Míč se však, naštěstí pro hosty, od Krmaše odrazil přesně k Thomasi Müllerovi a ten z deseti metrů neměl problém rozvlnit síť a obstaral tak první gól Bayernu po dlouhých 316 minutách. Freiburg ještě stačil před přestávkou krátce zareagovat, Idrissou však ze střední vzdálenosti trefil pouze boční síť a do kabin tak odcházeli klidnější hosté.

Domácí vstoupili do druhého poločasu se symbolickou aktvitou, zodpovědná defenziva hostí je však k ničemu nepustila. Po první třetině druhé půle naopak zahrozili Bavorští směrem dopředu - Schweinsteiger vybojoval balon na nejistém Cha, odcentroval přesně na Toniho, který šanci standardně pohřbil a bránu netrefil. Náskok hostů tak nakonec navýšili sami domácí, do vlastní branky si míč srazil nepříliš jistý Cha. Znovu u toho byl Thomas Müller - tentokráte v pozici centrujího hráče.

Bayern hru nadále kontroloval, domácí se smířili s osudem a hostům to ani dvakrát nestěžovali. Až v samotném závěru přišel gól domácích jako z čistého nebe - na křídle se uvolnil Idrissou, odcentroval, střídající Reisiger se prosadil proti Braafheidovi a upravil skóre na 1:2. Následující sekundy do konce už vyprchaly bez jakkékoliv změny na skóre a Bayern si připsal dvanácté vítězství z 13 zápasů proti SC Freiburg.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYERN zvítězí!!!!!!!!! tip: 0:4 DER BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!!!!!!!!!Minimálně 0:2 Bayern!!!!

Reagovat
Lorcan

Bayern!!!!maximálně 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele