30. kolo
10.04.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfB Stuttgart 0:1

Hertha opět nezvládla domácí utkání, když po vyrovnaném průběhu hry podlehla Stuttgartu 0:1, což společně s překvapivou výhrou Hannoveru znamená, že její šance na záchranu jsou opět v oblasti teorie. Naopak VfB si čtvrtou výhrou v řadě hodně pomohlo v boji o poháry a minimálně do zítřka se dostalo před HSV na šesté místo.

Hertha se dnes musela obejít bez pomoci Ostkurve, která zůstala kvůli rozhodnutí disciplinárky uzavřená, přesto to byl právě domácí tým, kdo začal lépe a jeho rychlé přechody do útoku vypadaly slibně. Ve třinácté minutě vyslal vstříc Lehmannovi spíše varovnou střelu Gekas, krátce po něm vyšli na druhé straně taktéž naprázdno Pogrebňak a Hilbert.

Hosté se v průběhu prvního poločasu propracovali k územní převaze, dlouho si ale na pečlivou berlínskou defenzivu nepřišli. Krátce před uplynutím půlhodiny zápasu naopak vypálil Kobiašvili a Lehmann musel předvést již náročnější zákrok. Největší šanci první půle ale měli přece jen Švábové, ve 40. minutě se dostal ke střele zblízka Hilbert, Drobný ale skvělým zákrokem udržel bezbrankové skóre.

Po přestávce se toho na hřišti moc nezměnilo a jen Gekasova střela znamenala větší pozdvižení. Poté nadešla doba střídání, u hostů nahradil Cacau Maricu, na domácí straně přišel oživit hru Kringe, jenže na hřišti vydržel sotva tři minuty a poté se se zraněním a slzami v očích musel zase poroučet.

Rozhodnutí zápasu přinesla 74. minuta. Domácí Piszczek skvělou možnost ukázkově "zadrbal" a poté chyběl vzadu při stuttgartském kontru. Míč vyvezl Molinaro, následně si ho převzal do své správy Cacau a jeho nepříliš vydařenou střelu tečoval nešťastník von Bergen mimo Drobného dosah - 0:1. VfB poté mělo dvě, tři dobré šance zvýšit, na straně Herthy ovšem už jen hlavičkoval Gekas do Lehmannova náručí, a tak se Berlín bude muset příští sezónu spokojit jen s druhou nejvyšší soutěží.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele