26. kolo
13.03.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:1

Svěřenci Mirka Slomky si připsali druhou výhru v řadě a dali tak zapomenout na nejhorší trenérský vstup do Bundesligy v historii. Tato výhra na domácím hřišti byla navíc první od příchodu trenéra Slomky, jenž se na ni pět utkání načekal.

Vítězství ve Freiburg jako kdyby dolnosaskému celku vlilo krev do žil. Již od začátku totiž hráli domácí s Frankfurtem vyrovnanou partii a krátce po začátku se jim to vyplatilo. Ještě před tím však ve třetí minutě z osmnácti metrů nebezpečně zahrozil Koné, jeho pokus však Nikolov zpacifikoval. Krátce poté nebezpečně zahrozil z přímého kopu Schulz.

Třetí pokus domácích ale už byl úspěšný. Centr Ya Konana našel Leona Andreasena, jenž z bezprostřední vzdálenosti ve čtrnácté minutě otevřel gólový účet utkání. Teprve po inkasovaném gólu hosté vytáhli do zbraně. První výraznou šanci hostí měl na svědomí Halil Altintop po půlhodině hry, Fromlowitz si ale s jeho nadějnou šancí dokázal poradit.

Hannover se v závěru první půle již viděl v kabinách a inkasoval tvrdý direkt - ve druhé minutě nastavení zaváhal Ďurica, Schwegler našel Halila Altintopa, jenž se nemýlil a srovnal na 1:1.

Frankfurt si uvědomil, že pokud bude chtít tři body, bude muset na svého soupeře vletět a zezačátku se mu to dařilo. Po pěti minutách druhé části Kohler prověřil Fromlowitze, ten si však s jeho pokusem z deseti metrů poradil. Jen čtyři minuty na to se ve středovém kruhu událo něco jen málo pochopitelného. Teber zahrál zbytečně rukou a po druhé žluté musel odejít předčasně do kabin.

Vyloučení hostujícího hráče pochopitelně Hannoveru pomohlo a hned za tři minuty se mohl radovat z navrácení vedení. Ya Konan uvolnil Elsona, ten z dvanácti metrů ale neuspěl. Cherundolo však zabojoval a Pinto poslal míč do branky. Eintracht byl v ještě větším šoku než Hannover v závěru prvního dějství a musel svého soupeře ještě více zatlačit. To se mu nedařilo, do šancí se dostával pramálo a v první minutě nastavení se nechal po druhé žluté kartě za souboj se Schulzem vyloučit Franz.

V samotném závěru se pak před Nikolovem nečekaně ocitl Hanke, šance se ale zalekl a nedal. Přesto si hessenský tým po právu z Dolního Saska neodváží žádný bod.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele