18. kolo
16.01.2010 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - SC Freiburg 2:0

Hamburg vstoupil do jarní části sezóny vítězstvím nad Freiburgem, který umí favorita na jeho hřišti potrápit. Dnes to ale nebyl ten případ, HSV mělo zápas po celou dobu pod kontrolou a brankami z úvodů poločasů vyhrál zaslouženě 2:0.

V utkání hraném na špatném terénu se domácí favorit prosazoval od prvních minut. V té páté hlavičkoval nad branku Petrić, za další dvě minuty posunul Jarolím balon do strany na Jansena a ten ranou z první trefil přední růžek Pouplinovy svatyně - 1:0. HSV tím potvrdilo pověst týmu, který je v první čtvrthodině zápasu nejnebezpečnější z celé ligy.

Jarolím a Jansen hráli nadále ve hře prim, šance na zvýšení skóre ovšem měli mladíček Torun, Trochowski a Petrić, ale Pouplin odolával. Freiburg nebyl rovnocenným soupeřem a před branku domácího rutinéra Rosta se takřka nedostal, to na druhé straně musel Pouplin řešit obrovskou příležitost Jansena. Minutu před pauzou měl zničehonic tutovku na kopačce hostující Reisinger, branku ale trestuhodně přestřelil.

Druhé dějství začalo velice ospale, než ho rozproudil znovu domácí mančaft. V 55. minutě centroval Torun a poté, co míč nepochopitelně minul Du-Ri Cha, měl najednou prostor před brankou osamocený Petrić, který si tuto šanci nenechal ujít a nekompromisně zavěsil - 2:0. Ani druhá inkasovaná branka nepodnítila hosty z jihozápadu Německa ke zvýšené aktivitě, domácí tak měli pozici značně usnadněnou.

Třetí branku tak málem přidal Trochowski, ale jeho typické ráně chybělo několik centimetrů. Ve freiburském dresu se pokusil něco se zápasem udělat snad pouze matador Banović, který ale pokusem z mírného úhlu Rosta nepřekvapil. V závěru mohl dát třetí domácí branku Aogo, bývalý hráč Freiburgu ale pálil mimo a zůstalo tak u stavu 2:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele