9. kolo
17.10.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 2:1

Frankfurt si vynahradil poslední dvě ligové prohry a doma zdolal Hannover 2:1. Po většinu zápasu byli Hesenci lepším týmem, vinou ztráty koncentrace se ale nakonec o tři body museli třást až do konce. Vedení se domácí ujali už brzo, ve 24. jim ho vystřelil řecký útočník Liberopoulos, v 68. minutě však srovnal Štajner. To se domácím nelíbilo a už v 74. minutě znovu vedli, a tentokráte si už vedení vzít nenechali.

Domácí se od začátku snažili kontrolovat hru, v úvodu se jim to však moc nedařilo. Již v šesté minutě horzil Haggui, po třech minutách se k němu připojil i Bruggink. Další desetiminutovku získával Frankfurt hru pomalu zase pod kontrolu, aby v minutě čtyřiadvacáté udeřil - Steinhöfer z rohu nacentroval přesně na hlavu Liberopoulose a ten zblízka rozvlnil síť. Domácí sice měli hru dále pod kontrolou, přesto se blýskl i Sascha Nikolov, proti Balitschově hlavičce z rohového kopu vytáhl vynikající zákrok. Domácí hru dále kontrolovali, hosté však byli na pozoru a do konce první půle se tak nic zajímavé už udát nestihlo.

Do druhé půle hráči z tepla svých kabin vstoupili na pohled unavenější a na hře se to notně projevilo - nepřesné přihrávky zůstávaly nedoběhnuty a nasazení bylo povadlé. Přesto, nebo možná právě proto, byl druhý poločas na šance naopak plodnější. První z nich měl v 55. minutě africký útočník Konan, po přihrávce Štajnera se ocitl sám před Nikolovem, ale situaci nevyřešil optimálně. Tato akce rázem celou ofenzivu hostí, především pak jejího hlavního protagonistu Ya Konana, notně rozhýbala. V 67. právě Konak střílel z úhlu jen těsně mimo.

Konanovi přáno nebylo, Jiřímu Štajnerovi naopak bylo. Minutu po šanci Konana Rosenthal minul přihrávku, míč se dostal právě k českému útočníkovi a ten z šesti metrů perfektně zavěsil. Vyrovnání domácí konečně probudilo a ke škodě hostů se prosadili hned z první možné příležitosti, Fromlowitz vyrazil razantní Liberopoulosovu hlavičku jen k Alexandru Meierovi a ten domácím vystřelil opětovné vedení. Hannover se v reakci natlačil dopředu, fyzické síly hostů už ale pomlau opadávaly. Horzili stále naopak domácí, příkladně v 80. minutě to na Fromlowitze z přímého kopu zkoušel Liberopoulos. Stejný hráč střílel i o minutu později. Hosté se na žádnou další opravdovou šanci nezmohli a i přes solidní výkon ve druhé půli si žádný bod z Frankfurtu nevezou.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele