4. kolo
29.08.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:1

Kanonýři na obou stranách se v rozmezí osmi minut postarali o jednobrankovou remízu. Diváci v Commerzbank Areně viděli na pohled hezký fotbal, šťastnější nakonec byli domácí, nad nimiž si hosté z Dortmundu drželi optickou převahu.

Tu hráči Borussie praktikovali hned od prvních minut, v 7. minutě pálil mimo egyptský útočník Zidan. Na druhé straně o dvě minuty později hrozil Meier. Za další minutu byl v šanci domácí kanonýr Amanatidis. Další minuty se nesly ve znamení tlaku Dortmundu, velkou šancí ke skórování pohrdl Zidan, o chvilku později, v 21. minutě, hrozil Valdéz. Poté se hra mírně usadila, hosté polevili a domácí nepřidali. Poločas tak ukončila nebezpečná Hummelsova střela ze čtyřicáté první minuty.

Do druhého poločasu domácí vstoupili podstatně aktivněji, hosté jim to však notně ulehčili zbytečnými a častými ztrátami míče ve středu hřiště. Amanatidis v 56. minutě se ale stále ještě zahříval. Hosté netrpěli nedostatkem snahy, jen se nedařilo. Smůlu v 62. minutě protrhl Mohamed Zidan, po ztrátě Amanatidise se míč dostal k Hajnalovi, ten přihrál Zidanovi, který se zakončením neměl problémy. Radost hostům však zkazil už po šesti minutách Amanatidis, po chybě Subotiće se řeský snajpr uvolnil a zavěsil.

Vstřelený gól vystřelil domácí do útoku, Frankfurt tlačil a tlačil. Do konce zápasu si však více než Amanatidisovu šanci z 87. vytvořit nedokázal a nevyužil tak šance posunout se na druhé místo průběžné tabulky.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele