20. kolo
30.01.2010 15:30 CET
4 : 3
(4:2)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 4:3

Krize Brém se zvětšuje každým kolem a to nynější není výjimkou. Werder byl sice na hřišti Mönchengladbachu po herní stránce mírně lepší, jeho špatná defenziva ho ale znovu potopila a "dovedla" k páté porážce v řadě. Borussia s vynikajícím Bobadillou vyhrála 4:3 a plný bodový zisk si připsala poprvé na jaře.

Hostující tým vstoupil do zápasu aktivně, jenže hned ve čtvrté minutě inkasoval. Levels skvěle vysunul Bobadillu, který nehamounil a před Wiesem nahrál Reusovi, který pohodlně zakončil do prázdné branky - 1:0. Další minuty probíhaly ve stejném duchu, Werder se snažil, jenže ve 13. minutě znovu propadla jeho levá strana a Gladbach trestal. Bobadilla se znovu uvolnil na pravé straně, načež nacentroval na Colauttiho a ten šťastně propasíroval míč za Wieseho záda - 2:0.

Nikdy ovšem není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře. Probíhala 18. minuta, když Reus nahrál Bobadillovi a ten z mírného úhlu prostřelil Wieseho - 3:0. Chvíli nato mohl sám Reus přidat další gól, ale místo zakončení zvolil přihrávku na Bobadillu a toto rozhodnutí se ukázalo býti za nesprávné. Ve 26. minutě se tak dočkaly i Brémy, Özil z úhlu vypálil a Baillymu míč prošel mezi nohama až do brány - 3:1.

Excelentní výkon však nepodával ani na druhé straně Wiese. Aspirant na německý reprezentační dres vyběhl proti dlouhému pasu Marxe, u kterého byl ale dříve Bobadilla. Argentinskému šutérovi pak stačilo pouze trefil prázdnou branku a zvýšit tím již na 4:1. To ovšem ještě nebylo z první půle vše, ve 40. minutě nacentroval Hunt na Pizarra a ten hlavou snížil na 4:2. Kontaktní branku pak mohl dát exgladbachský mladík Marin, jenže jednou trefil břevno a podruhé mířil mimo.

Po změně stran se hra trochu uklidnila a jak defenzivní hráči, tak diváci si mohli oddechnout. Až po hodině hry se musel vytáhnout Wiese po přímém kopu Aranga a dorážce Reuse, na druhé straně těsně minul domácí branku střídající Almeida. Hostující kouč Schaaf pak poslal do hry i čtvrtého útočníka Rosenberga, příliš pozitivní efekt to ale nemělo, spíš naopak - domácím se otevírala zajímavá okénka.

Jedno takové využil Arango k nahrávce na Bobadillu a ten se rozhodl, že docílí hattricku obloučkem, neudělal to ale dostatečně důsledně a Wiese míč zachytil ještě na brankové čáře. Mohlo tak dojít k následnému zdramatizování. V 85. minutě fauloval v šestnáctce Bailly Marina a následný pokutový kop proměnil Frings - 4:3. Více se ale již v Borussia-Parku neudálo a Hříbata tak mohou slavit.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele