29. kolo
03.04.2010 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 2:1

Dortmund porazil Brémy a na jedinný bod se přiblížil třetí příčce zajišťující předkolo Ligy mistrů. Domácí byli od začátku lepší, což ztvrdili to brankami Großkreutze a Subotiće. Hosté odpověděli až po přestávce, když se trefil Hunt. Jeho trefa však byla pro dnešek tou poslední, BVB tak v boji o Ligu mistrů získal cenné body na svém přímem konkurentovi a vzhledem ke ztrátě Leverkusenu se na třetí příčku může posunout už příští víkend, kdy Bayer hostí lídra tabulky Bayern.

Domácí se sice v prvních minutách ostýchali, hned první šanci ale proměnili. Owomoyela si narazil s Blaszczykowskim, odcentroval na malé vápno, kde se v souboji s Fritzem prosadil Großkreutz a hlavičkoval balon za Wieseho záda. Werder za pět minut kontroval Özilovým rohem, na který si naskočil Pizzaro, Hummels ho ale včas zblokoval. V 17. minutě se ke slovu opět dostalo BVB, ale Barrios po Sahinově centru hlavičkoval přesně do rukavic hostujícího gólmana.

Vestfálci ovšem přece uděřili, za pět minut od Barriosovy hlavičky se ke střele hlavou po rohovém kopu prodral Subotić a ani tentokráte si Wiese příliš nezachytal - 2:0. Hosté se zároveň k odpovědi příliš neměli a raději iniciativu přenechali domácím, kteří ale hrozili už pouze symbolicky.

Naopak na sklonku prnví půle se nadechl i Werder, nejprve ještě ve 34. minutě trefil Pizzaro Weidenfellera. Tři minuty na to neuspěl Naldo a šest minut před koncem neuznal rozhodčí Rafati Pizzarovu trefu pro ofsajd. I přes zvýšenou aktivitu a ochotný tlak hostů v druhé polovině pvní půle byl poločasový stav jednoznačný.

Druhou půli střelecky načal Pizzaro, který se rozhodl nepříhrávat Almeidovi a jeho střela zmizela v zapomnění. Deset minut na to už Peruánec mířil lépe, ne však ideálně, když ze 17 metrů trefil spojnici. Do třetice všeho dobrého se Werder prosadil v pětašedesáté minutě, když po Özilově příhře Hunt zakončil do levého rohu.

Snížení na obrazu hry nic nezměnilo, Werder dále tlačil. V 70. minutě na sebe přece upozornila i ofenziva domácích, Schmelzer ale ze 14 metrů netrefil to, co měl. Sedm minut před koncem střílel Almeida jen do Weidenfellera. Minutu na to z dalšího kontru znovu hrozil Schmelzer a stejný hráč střílel i v 87. minutě. To už pomalu Werder odpadal a poslední ránu mu mohl zasadit minutu před koncem Barrios. Argeninský kanonýr se ale neprosadil ani ve druhé minutě nastavení a jednobrankový rozdíl tak zůstal konečným. Borussia Dortmund porazila Werder Brémy 2:1.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele