33. kolo
01.05.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 1:1

Dortmund doma nedokázal porazit o nic nehrající Wolfsburg a po vítězství Werderu už je jasné, že si příští sezónu zahraje "jen" Evropskou ligu. BVB před přestávkou neproměnilo hned několik šancí a poté, co Vlci šli do vedení, dokázalo vsítit už jen vyrovnávací gól.

Od samého úvodu bylo hodně znát, komu o něco jde a kdo naopak hraje už jen o čest. Už v osmé minutě se ke Großkreutzově centru probíjel Barrios, ale Benaglio situaci i se štěstím vyřešil. Po následném rohu musel švýcarský brankář hostí ještě zasáhnout proti povedené střele Hajnala, na druhé straně málem stadion zmrazil Hummels, který si při odvracení Schäferova centru skoro dal vlastní branku.

Po dvaceti minutách Wolfsburg na chvíli ovládl hru a mohl jít i do vedení, když se Barzagli vydal na výlet a narazil si s Grafitem a Gentnerem, jenže z vynikající pozice přestřelil. Pak ale znovu začali topit pod kotlem hráči Dortmundu a v 35. minutě byli velmi blízko vedoucí brance. Großkreutz se vřítil do šestnáctky a byl zezadu přistrčen Pekaríkem, následnou penaltu ale Sahin neumístil dobře a Benaglio jí vyrazil.

Na hře Borussie to ale nenechalo žádné stopy a brzy mohlo být zaváhání napraveno. Po Blaszczykowského tvrdém a přesném centru hlavičkoval těsně vedle Barrios, který se v další akci pomazlil s míčem a z otočky vypálil, jenže mu opět chybělo trochu přesnosti. Další příležitost se naskytla ještě do poločasu Hajnalovi, který skrz Benaglia nabízel míč do malého vápna, tam na něj ale nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.

Po změně stran se obraz hry otočil a nyní to byli Vlci, kdo působil mnohem nebezpečněji. V 57. minutě se ocitl v šanci Grafite, Weidenfeller ale jeho zakončení z úhlu zneškodnil. Nejlepší kanonýr loňské sezóny mohl složil reparát o pěti minut později, kdy vybíhajícího Weidenfellera obešel, jenže z úhlu prázdnou branku netrefil. Wolfsburg se nakonec dočkal v 69. minutě, kdy Hasebe našel před brankou zcela volného Džeka, který byl zády k brance, a tak patičkou procedil míč mezi Weidenfellerovýma nohama - 0:1.

Od té chvíle muselo BVB hrát vše na jednu kartu a také tomu tak bylo. Velkou příležitost měl Hajnal, jenže jeho ránu zblokoval Madlung a vyrovnáno tak bylo až v 81. minutě. Po dlouhém obléhání wolfsburské svatyně našel Valdéz na zadní tyči mladíka Stiepermanna, který střelou pozemi prostřelil Benaglia - 1:1. Otočit skóre mohl hned vzápětí Barrios, jenže Benaglio byl na místě, a když pak na druhé straně nevyužil velkou šanci Džeko, skončilo utkání smírně.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele