30. kolo
10.04.2010 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:1

Ve šlágru kola se zrodila zasloužená remíza a na špičce tabulky to tak je i nadále velmi vyrovnané. Góly v BayAreně padaly až po změně stran, Leverkusen dokázal rychle odpovědět na vedení Bayernu a měl i další šance, hosté si zase mohou skuhrat na nenařízenou penaltu v nastaveném čase.

Ačkoliv se domácí tým snažil se soupeřem držet herně krok, v úvodu zápasu měl navrch Bayern, kterému se také naskytla první příležitost. V sedmnácté minutě se do pokutového území probil Gómez, následnou střelou ale mířil vedle levé tyčky. Jinak ale byly obě obrany pozorné a útočná esa na jedné či druhé straně měla dlouho útrum.

Zajímavých situací začalo přibývat až po půlhodině hry a na svědomí to měl spíše Bayer04, který si vytvořil převahu a mohl jít do vedení. Ve 32. minutě si na přímý kop Barnetty naskočil Derdiyok a hlavičou mířil přesně za zadní tyč, Butt ale na míč dosáhl a vytěsnil ho. Zkušený brankář hostí byl už bez šancí o šest minut později, když Barnetta využil chyby Badstubera a napálil tyč. Aktivní Švýcar střílel do půle ještě jednou, tentokrát znovu bezchybně zasáhl Butt.

Krátce po změně stran ale Mnichované vzali farmaceutikům vítr z plachet. Na levé straně pokutového území nastavil Castro Ribérymu koleno, francouzský záložník se poroučel k zemi a následnou penaltu v 51. minutě suverénně proměnil Robben - 0:1. Leverkusen to ale nepoložilo, špíše naopak. Hned po rozehrávce pálil Kroos vedle a o čtyři minuty později hlavičkoval Kießling do tyče, přičemž míč za čáru nezamířil ani po následném odrazu o Buttova záda.

Bayern si ale koledoval nadále a v 59. minutě bylo zaslouženě vyrovnáno. Kroosova velkolepá rána z přímého kopu skončila na tyči, od ní se míč odrazil ke Kießlingovi, který jej sice ještě do sítě nedopravil, o vteřinu později to ale za něj razantním způsobem udělal Vidal - 1:1. Poté se na pár minut dění na hřišti uklidnilo, s postupem času ale bylo patrné, že větší chuť po třech bodech budou mít Porýňané.

Čtvrthodiny před koncem mohl Mnichovu zasadit ránu jeho kmenový hráč Kroos, talentovaný záložník ale po otočce mířil vedle. Velmi divoké pak byly závěrečné minuty - nejprve vyslal Demichelis katastrofální přihrávkou do úniku Derdiyoka, jenž byl ale zastaven vyběhnuvším Buttem, ve druhé minutě nastavení se na druhé straně střídající Müller obtočil kolem Sarpeie, který ho stáhl za dres dolů. Jinak výborný sudí Kircher ale situaci neviděl, a tak zůstalo u dělby bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
irik

1:3

STERN DES SÜDENS, SENK UNS DEN RHEIN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bayern Deutsche Meister 1:2-Ivica 2x

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele