24. kolo
27.02.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:2

Bruchweg je dobyt, o první domácí porážku nováčka se postaraly Brémy. Mainz musel převážnou část zápasu hrát o desíti, přesto prohrál pouze 1:2. Ústřední postavou utkání byl střídající Prödl, jenž se nejprve podepsal pod vyrovnání, aby pak krásnou branku rozhodl.

Domácí začali zhurta a brzy zatlačili favorizovaný Werder do defenzivy, ve finální fázi jim ovšem chyběla preciznost a žádné velké šance si proto nevypracovali. Místo toho viděli diváci na Stadionu am Bruchweg plno ostrých soubojů a jeden takový význačně ovlivnil zápas. Ve 14. minutě zahrál proti Hellerovi ostře Hunt, domácí hráč se nechal vyprovokovat k oplácení, a byť čin nedotáhl, od sudího Rafatiho uviděl červenou kartu.

Mainz byl i v deseti Brémám vyrovnaným soupeřem, ve 28. minutě ale hosté jako z čistého nebe udeřili. K přímému kopu z téměř 30 metrů se postavil Borowski a jeho pokus skončil v pravém růžku branky - 0:1. FSV se ale nepoddalo a sedm minut nato málem vyrovnalo, když Svenssonově hlavičce mnoho nechybělo, nakonec se tak domácí dočkali v poslední minutě první půle. Proti Prödlovi se zmocnil míče Polanski, přihrál ho Bancému a ten prudkou ranou vyrovnal na 1:1.

Po přestávce ale remízový stav vydržel jen pět minut, poté Hunt vybídl Prödla, jenž si poradil s bránícím Fathim a následně se parádně trefil do vzdálenějšího růžku branky - 1:2. To znovu vyprovokovalo domácí tým ke zvýšené aktivitě, tentokrát ale vpředu chyběla energie a nápad. To Brémy se zatáhly a snažily se hrát na kontry, ty jim ale většinou příliš nevycházely.

Mainz se k ojedinělé příležitosti dostal v 66. minutě, kdy se do míče opřel Bancé a hostujícího náhradníka v brance Vandera přinutil k bombastickému zákroku. Ve zbytku zápasu už nebylo k vidění prakticky nic a Werder se tak pozornou obranou propracoval až k tříbodovému zisku, díky němuž ztrácí na pátou příčku už jen bodík.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele