26. kolo
13.03.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 1:0

Mainz i po zbytečném vyloučení jediného útočníka Bancého dokázal jednou brankou skolit Köln a připsal si tak již devátou jednobrankovou výhru v sezoně.

První šanci utkání měl ve čtrnácté minutě na svědomí Bancé, po centru Sota od postranní čáry si míč zpracoval a následně nůžkami přestřelil branku. To ale z úvodního nátlaku domácích nebylo vše, Noveski uspěl v souboji tělo na tělo, do pokutového území poslal centr za obranu na Sota, proti němuž ale skvěle zasáhl Mondragón v brance hostí.

Brankové příležitosti od té doby jakoby neexistovaly. Ve 28. minutě se navíc zbytečně nechal vyloučit domácí útočník Aristide Bancé. Pedro Geromel se snažil zamezit rychlému protiútoku Mainzu, proto Bancého přidržel, reprezentant Burkiny Faso to neunesl a po stoperovi hostí se ohnal, za což byl vyloučen. Dramatické momenty na Bruchwegu ale nekončily. O dvě minuty později to Brečko přehnal se svou aktivitou při odehrání míče, nevšiml si v pokutovém území Trojana, kterému vyrazil dech. Český záložník zůstal ležet na trávníku, penalta se však nepískala. Trojanovi nakonec byl narozdíl od Bancého umožněn návrat na hřiště a hned o tři minutky později provětral Mondragóna nepříjemnou střelou nad.

Byl to právě český fotbalista, kdo se v 37. minutě postaral snad o největší šanci prvního poločasu. Brečko opět zalaškoval ve vzduchu a míč odehrál jen do středu hřiště, odtud se míč dostal k volnému Trojanovi, jenž z pár metrů měl odkrytou velkou část branky, místo toho trefil padajícího Mondragóna, který dokázal vyrazit na roh.

O první přímé ohrožení branky Wetkla, před sezonou až třetího brankáře, se postaral ve 44. minutě Novaković, nicméně jeho pokus z pětadvaceti metrů k pravé tyči domácí brankář s klidem skryl do rukavic. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ani v druhé půli se obraz hry moc nezměnil. Co se však změnilo, bylo skóre. V 56. minutě prošel střídající Amri přes tři protihráče, posunul míč k Schürrlemu, jenž jej nikým nehlídaný na šestnáctce přebral a posunul za Mondragóna. Autor branky byl při chuti, což prokázal o dvě minuty později - nebýt natáhnutí se Mondragóna, trefil by levou šibenici jeho branky.

Nebude snad nikomu divné, že zápas potom nabral spád, jaký nabral. Köln s výhodou jednoho muže v poli tlačil domácí, ti urputně bránili. Köln si ale největší příležitost nevypracoval ze hry, ale z přímého kopu - z něj však Novaković trefil pouze zeď stojící před ním. Hned za chvíli se dostal opět do jedinečné příležitosti slovinský útočník, přehodil vyběhnutého Wetkla, který našel oporu ve Svenssonovi, jenž míč posunul nad branku.

Tlak hostí gradoval a domácí se jen těžko zmáhali na odpor. Čtvrthodiny před koncem z voleje na hranici pokutového území napřáhl Podolski, Wetklo však míč zkrotil na brankové čáře. O pět minut později mohl udělat jasno Fathi, ale centr Karhana od postranní čáry hlavou posunul jen o metr vedle Mondragónovy branky.

Rozhodčí v závěru zápasu nastavil tři minuty a v posledních z nich se Köln teprve dostal po delší hluché pasáži k ohrožení Wetklovy branky. Tosićův dalekonosný pokus z dálky ale domácí brankář, jak bylo v tomto utkání jeho dobrým zvykem, zastavil na čáře a chytil tak domácím tři body.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele