9. kolo
17.10.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 1:0

Neposlušný Novaković vystřelil Kölnu velice důležité domácí vítězství nad Mainzem. Právě slovinský kanonýr totiž od klubu dostal příkazem pro doznívající zranění kolena neodcestovat ke kvalifikačnímu utkání do San Marina, kde mohlo, a nakonec skutečně slavilo, Slovinsko postup do baráže o mistrovství světa. Domácí se tak, alespoň dočasně, vymanili z pásma sestupu.

Domácí už od úvodního hvizdu působili silně nervózním dojmem a proti agresivně bránícím hostům měli minimum šancí se prosadit. Ve 12. minutě střílel ze střední vzdálenosti Novaković, Müller však s jeho pokusem neměl nejmenší problémy. Hosté se omezovali pouze na bránění, ojedinělé útočné výpady zpravidla ztroskotaly buď na domácí obraně, nebo v lepším případě na pozorném Mondragónovi.

Bojovnost a snaha domácím nechyběla, jejich útočné snahy skomíraly na úkor nedostatečné hravosti, konkrétnosti a především chybějící kreativitě. Hru rámoval vysoký počet drobných faulů ve středu hřiště, které hru ještě více oku diváka znepříjemňovaly. Přesto všechno však, a nutno říci, že zcela zaslouženě, šli domácí krátce před přestávkou do vedení. Po výborné kombinaci s miláčkem domácího publika Podolskim a francouzským záložníkem Ehretem se zblízka prosadil Novaković. Stejný hráč mohl vedení domácích o dvě minuty později zdvojnásobit, Müller však na brankové čáře jeho hlavičku zpacifikoval. První poločas tak skončil plně zaslouženým vedením domácích 1:0.

Ve druhé půli se role na hřišti obrátily, do pasivity se uchýlivší Köln ustoupil aktivnějším hostům z Mainzu. I přes vzrůstající aktivitu si hosté šancí vytvořili jen minimum a doteď nepropustnou obranu naopak otevřeli nebezpečným brejkům domácích. V 59. minutě zblokoval Podolského střelu poctivě se vrátivší Bancé. V 73. minutě střílel Ehret nad Müllerovu branku. V 84. minutě se v nebezpečně vyhlížející pozici ocitl hostující Noveski, jeho akci ale zastavil ofsajd a hosté už s vedením domácích nic udělat nestihli. Köln doma utkání s Mainzem zvládl a porazil Mainz 1:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele