31. kolo
09.05.2009 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 2:0

Hoffenheim podruhé na jaře po dvanáctizápasové pauze vyhrál a posunul se v tabulce na osmé místo. Navíc tak zlomil prokletí z nového stadionu, kde se mu zatím moc nedaří a vyhrál zde teprve podruhé.

Zápas se odehrál zcela v režii Hoffenheimu, který si chtěl před domácím publikem napravit svoji reputaci. První půle toho ke koukání příliš nenabídla, zaujala snad jen tečovaná střela Vučičeviče, která skončila těsně vedle pravé tyče branky domácích. Ti zahrozili pouze slabou střelou Salihoviće, který se proháčkoval ve vápně až ke střele. Ta ovšem byla slabá a mířila jen doprostřed brány. Rovněž zaujalo sólo Demby Ba, který se doslova probil přes celé hřiště, ale sevřen trojicí obránců z posledních sil z dálky vystřelil, bez šance na úspěch.

To druhá půle přinesla kýžené góly. Nejprve po standardní situaci letěl míč po ose Salihović - Obasi - Mondragón - tyč, ale v 58. minutě se již na domácí štěstí usmálo. Salihović zahrával v blízkosti pokutového území volný přímý kop a to je parketa pro jeho levačku. Míč umně umístil do pravého horního rohu a Mondragón byl bez šance.

Po dalších deseti minutách hry bylo již skóre 2:0. Trefil se totiž kanonýr Demba Ba, kterému nahrával jeho kolega z útoku Obasi. Obasi na pravém křídle dostal míč, rozhýbal si Pierra Womého a když zjistil, že to přes něj nepůjde, tak posunul před vápno míč na Ba, který jedním dotykem míč zpracoval a druhým nechytatelnou pumelicí vymetl pavučinku v pravém horním růžku.

Hosté se o nějaké zvrácení výsledku ani nepokusili, naopak domácí málem přidali ještě další gól v 79. minutě. Sanogo byl stažen v pokutovém území Mohamadem, který byl posléze vyloučen a následoval pokutový kop. Jeho exekuce se ujmul právě faulovaný Sanogo a to se mu vymstilo. Míč poslal sice dobře do protipohybu brankáře, ale rovněž mimo tři tyče a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácího celku 2:0.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hoffenheim - 1. FC Köln 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele