33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 0:0

Berlínská Hertha touto remízou ztratila šanci na titul, má oproti Wolfsburgu o mnoho horší skóre. V souboji se Schalke nepadl jediný gól. Oba trenéři byli oproti minulým zápasům na změny skromní, jen vůdce Königsblauen Büskens nahradil v základní sestavě Krstajice Halilem Altintopem, což si vyžádalo přesunutí Westermanna do obranné čtveřice.

Hertha bude zřejmě po utkání velmi spínat sudímu Peteru Gagelmannovi, potažmo jeho asistentům. V 13. a 21. totiž mylně odmávali postavení mimo hru srbského útočníka Marka Panteliće, což potvrdily i záběry televizních kamer. Schalke se na Olympiastadionu nedařil přechod do útoku, na hrotu hrál sám osamocený Kuranyi. Hertha měla první dějství ve svých rukou, navíc ve 43. minutě mohla opravdu litovat zahozené šance Dardaie.

Mnohé se nezměnilo ani v druhém poločase. Schalke mělo sice více ze hry, ale iniciativu rozhodně nepřevzalo. Hertha byla nadále nebezpečnějším týmem, důkazem toho byla hlavička Kacara z 58. minuty, která však také tížený gól nepřinesla.

74 200 diváků v ochozech berlínského svatostánku trnulo opět v 62. minutě, Pantelic se opět dostal do skvělé příležitosti, jenomže ji neproměnil. Hosté se poprvé k ohrožení branky propracovali až v 70. minutě, kdy Jones trefil pouze nohy Jaroslava Drobného. Pro českého brankáře to byl vůbec první zákrok v utkání.

Konečná fáze tohoto utkání byla do značné míry jednotvárná. HBSC musela vstřelit gól pro zachování naděje na mistrovský titul, ale nepovedlo se to. V 90. minutě navíc mohlo být ještě hůř a po nadějích. Kuranyi však svou ojedinělou šanci neproměnil.

Poslední kolo bude pro Herthu těžké, cestuje totiž na hřiště Karlsruhe bude bojovat o záchranu.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Hertha vyhraje 1:0 . Moc jim přeju titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě jasná jedna.Herta 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele