24. kolo
14.03.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 1:0

Hertha slaví desáté domácí vítězství v řadě, tentokrát porazila stejně jako na podzim Leverkusen 1:0 a stejný je i střelec. Na začátku druhé půle rozhodl Voronin, Berlíňané tak udrželi na čele čtyřbodový náskok, naopak Bayer navýšil svoji ztrátu na pohárové příčky.

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran, hosté měli více ze hry, ke střele se ale z jejich týmu dostal snad jen Rolfes, jehož pokus z dálky bezpečně kryl Drobný. Na druhé straně stál za zmínku jen nepovedený centr Eberta, který se stočil až do brány a Adler s ním měl drobné potíže. Sudí Rafati zprvu rozhodoval téměř všechny nejasné situace pro hosty.

Ve 20. minutě to ale Berlíňanům vrátil přímo zlatě. Po Barnettově rohu a Rofesově hlavičce totiž zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Rodnei, Rafati ale hostům stoprocentní penaltu odepřel. Dvě největší příležitosti první půle pak přišly ze vzduchu, za domácí hlavičkoval těsně vedle Rodnei, na opačné straně hřiště si naprosto stejně vedl Kießling. Nadějně pak vypadala také pozice leverkusenského Schweglera, ten jí však prováhal.

Do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji domácí, ve 47. minutě se v pokutovém území pěkně uvolnil Raffael, jeho následná přízemní rána ovšem nebyla příliš prudká a Adler byl na zemi včas. V 50. minutě tomu však již bylo jinak. Voronin si perfektně narazil s Nicuem, díky čemuž se zjevil sám před Adlerem. Hostujcí brankář jeho střelu sice nohou vyrazil, ovšem jen zpět k Voroninovi a od jeho hrudi se míč dostal až za čáru - 1:0.

O rychlou odpověď se snažil Kiessling, jenomže s jeho střelou neměl Drobný větší problém. Hosté se nemohli proti zkondolisované domácí obraně prosadit, naopak hráčům Herthy se brejky vcelku dařili, po jednom takovém pálil Raffael nad. V 74. minutě to zkoušel z přímého kopu Kadlec, ovšem neuspěl a stejně si vedl i v 82. minutě Helmes, který zakončoval parádní kombinaci jen střelou do boční sítě. Za domácí mohl poté pojistit vedení Voronin, který ale ještě chtěl akci vyšperkovat nahrávkou Domovchijskému, což se nevyvedlo. Tak jako tak ovšem Hertha vítězství udržela.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

Aj, nejlepší venkovní tým, poslední tři zápasy jsme s nimi prohráli... Bod bude v mých očích zlatý.

Reagovat
Arne

* Poslední tři doma.

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 helmes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele