22. kolo
01.03.2009 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:3

Do souboje o nejvyšší příčky se hlasitě hlásí Wolfsburg, který dnes zvítězil na hřišti dosud prvního HSV 3:1 a vyhrál čtvrté z pátého jarního utkání. Za třemi body stojí především dvougólový Grafite, za domácí jen snižoval Guerrero, konečnou podobu výsledku pak dal Džeko.

Do utkání ale vstoupili lépe domácí a již ve druhé minutě mohli vést, když Olić po Guerrerově nahrávce z první vypálil a hostující brankář Lenz se musel vyznamenat. Hamburští byli aktivnější, Vlci naopak hráli na kontry a trpělivě čekali na chybu soupeře. Ta se dostavila již v 11. minutě, kdy Aogo ve vlastní šestnáctce stáhl za dres Džeka a několik sekund nato se kopal pokutový kop. K němu se postavil chladnokrevný Grafite a i přesto, že proti němu stál specialista na chytání penalt Rost (zneškodnil šest z posledních deseti), si opět poradil s přehledem - 0:1.

Hra HSV byla dále bez myšlenky a momentu překvapení, až ve 21. minutě ohrozil hosty opět Olić, po Jansenově centru ale střílel jen do připraveného Lenze. O čtyři minuty později tak opět udeřili efektivní hosté. Gentner vyslal na zteč Schäfera, ten si poradil s Demelem (který se navíc zranil a musel později střídat) a svou zpětnou přihrávkou našel Grafiteho, jenž zkušeně do Rostova protipohybu opět zavěsil - 0:2. VfL bylo v defenzivě až na jedno ožehavé zaváhání Barzagliho suveréní a naopak málem dalo zásluhou Dejagaha třetí branku. Za domácí zahrozil opět Olić, který ale tentokrát mířil vysoko nad.

Do druhé půli poslal domácí kouč Jol do hry i Petriće, jako implus do nevýrazné hry HSV to ovšem nezafungovalo. To hosté se do šancí dostávali relativně snadno, v 57. minutě byl v jedné obrovské Džeko, který ale přestřelil. V 72. minutě pak domácí zadělali na drama. Přízemním centrem z pravé strany našel Silva Guerrera a ten prostřelil Lenze - 1:2. Jenže trvalo jen další dvě minuty, než hosté vedli opět o dvě branky. Madlung vysunul Gentnera, ten ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Džeka a ten jen uklidil míč do prázdné branky - 1:3.

První porážka Hamburgu na domácím hřišti tak dostávala konkrétních forem a neodvrátil jí ani v 89. minutě Petrić, který po nepřímém kopu jen nastřelil hostující zeď. HSV tak přišlo o vedoucí příčku, již včera ho totiž předstihla Hertha, zato Wolfsburg poskočil už na čtvrté místo před Bayern.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Určitě luxusní zápas. Věřím v jedničku. Jestli se Hamburku povede uhlídat Džeka, tak by to mělo vyjít.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele