25. kolo
21.03.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 1:0

První výhry v novém kalendářním roce se dočkal Dortmund, který především zásluhou zlepšeného výkonu ve druhé půli a proměněné penalty Freie porazil 1:0 Brémy. Ty se tak již zřejmě budou soustředit jen na pohárové soutěže, ve kterých mohou leccos dokázat.

Do první šance se dostali domácí, kteří byli v první půli aktivnější. Kringe zleva prakticky od brankové čáry prudce nacetroval míč do malého vápna, Wiese míč jen reflexivně vyrazil a následný Kehlův pokus o průnik zastavil hostující obránce. Další akce domácích přišla v zápětí. Nelson Valdéz byl vyslán Tamásem Hajnalem do rychlého úniku a nacetroval před bránu. Míč poté vyrazil gólman Wiese, ale ten se snesl jen na kopačky Kringeho, jehož střela byla ovšem zblokována.

Hosté si prvním poločase vytvořili jedinou šanci, když Özil z pravého křídla krásně nacetroval pod sebe, ale zcela osamocený Pizarro koníčkem bránu trestuhodně přestřelil a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Druhou půli otevřel šancí opět Werder, ale z Tziolisova nebezpečného centru nedokázali jeho spoluhráči nic vytěžit. A tak na druhé straně udeřili hosté. Nejprve Hajnal vyslal do samostaného úniku Valdéze, ten si obhodil Wieseho, ale vrátivší se obránce mu zabránil uklidit míč do prázdé brány. Z další spolupráce Hajnala s Valdézem byl již ale gól pro Borussii. V 64. minutě Hajnal posunul míč do vápna na Valdéze, Boenisch jej zastavil nedovoleným způsobem a tak se pískal pokutový kop. Ten zahrával Alexander Frei a nedal Wiesemu sebemenší šanci, když poslal míč do protilehlé šibenice - 1:0.

Zbytek utkání již příliš k dívání nenaskytl. Domácí drželi těsný náskok a tlak Werderu byl spíše platonický. Dortmund zahrozil ještě jednou, když po přihrávce Owomoyeli se do vápna vřítil Tinga, ale Wieseho již nepřekonal. Werder měl v závěru jedinou příležitost ke srovnání, ale po zblokované střele Almeidy se zblízka neprosadil Claudio Pizarro a utkání tak skončilo první jarní výhrou Dortmundu 1:0.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele