7. kolo
04.10.2008 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0:1

Trochu šťastnou, nicméně velmi cennou výhru si připsala Hertha, která dokázala jako první udržet proti drtivé ofenzivě Leverkusenu čistý štít a díky pózdní brance Voronina si odvezla tři body za výhru 1:0.

Utkání začalo očekávaným náporem domácích a již v první minutě nebezpečně střílel Rolfes, mířil ale těsně vedle. O několik minut později nahrál Helmes Barnettovi, s jeho pokusem si ale poradil Drobný. Mnohem větší starosti měl český brankář v dresu hostí v 11. minutě, kdy musel vytáhnout hodně dobrý zákrok, aby zneškodnil tečovanou střelu Helmese. Po čtvrthodině Drobný zlikvidoval také hlavičku Henriqueho, který to krátce poté zkoušel pro změnu ostrou ranou, Drobný ale vytasil perfektní zákrok.

Tlak Bayeru z úvodních patnácti minut poté trochu opadl, přesto musela být defenziva Herthy v čele s Drobným neustále v pohotovosti. Ve 22. minutě hlavičkoval po rohu Friedrich (Manuel - ten leverkusenský), jeho pokus se ale neujal. Na druhé straně zahrozili také hosté, když Raffael vybídl Panteliće, Adler však vyběhl včas a nebezpečí uhasil. Do půle pak měli už jen jednu šanci domácí, zato ale pořádnou. Po centru Barnetty se dostal míč ke zcela volnému Vidalovi, který zády k brance hlavičkoval, Drobný ovšem míč vyškrábl nad břevno.

Ve druhé půli již bylo utkání více vyrovnané, domácí mírně zahrozili pouze hlavičkou Helmese, se kterou Drobný neměl potíže. Na druhé straně zamotal domácí obranu Raffael, jeho následnou střelu ale zblokoval Kadlec. V 78. minutě měli Berlíňané doposud svou největší šanci, kdy Raffael hledal pasem Voronina, ten však sám před Adlerem míč o chloupek minul. Domácí se poté dožadovali hned dvou penalt, po souboji Chaheda s Dumem a za domnělou ruku Arneho Friedricha, rozhodčího Kirchera však jejich žádosti nechaly chladným.

Utkání tak mělo nečekanou pointu. V 89. minutě nahrál Arne Friedrich Voroninovi, ten vyškolil Manuela Friedricha a sám před Adlerem nezaváhal – 0:1. Ukrajinský střelec tak svoji první branku v dresu Herthy vstřelil na hřišti Leverkusenu, kde před odchodem do Anglie tři sezóny působil. A jelikož v závěru Kadlecova střela cíl minula, připsala si Hertha na své konto již třetí vítězství na soupeřově hřišti v této sezóně.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele