28. kolo
18.04.2009 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - VfB Stuttgart 0:3

Stuttgart se začíná stávat největším tahákem německé Budnesligy, drtí jednoho soupeře za druhým a nebýt skvělých výkonů Wolfsburgu, možná by se hodně brzo dostal na čelo. Po minulé výhře nad Hamburkem tentokrát nasázel tři fíky Kolínu a o všechny se postaral hrdina z minulého týdne - Mario Goméz. Ten byl naprosto k neudržení poprvé se skŕoval už po čtvrthodině hry. Hosté opravdu nevěděli, jak stuttgartského zabijáka zastavit.

Oba týmy hrály od začátku velmi aktivní fotbal, šancí k vidění ovšem moc nebylo. Nicméně již ve 2. minutě poprvé prověřili gólmana hosté. Po rohovém kopu si hlavou naskočil Novakovič, střela Magnina však byla hodně nepřesná. V 16. minutě se už svěřenci Markuse Babbela mohli radovat. Zprava nacentroval do vápna Hiblert a asi z pěti metrů hlavou zakončil do levého dolního růžku Mondragonovy branky právě Goméz - 0:1.

V dalším průběhu se Kolín otřepal a začal také tlačit, do půl hodiny hry pálil dvakrát velmi nepříjemně záložník Ehret, síť se mu rozvlnit nepodařilo. Jenže od této chvíle byl zase aktivnější Stuttgart, divoká rána Hilberta cíl nenašla a ani tři minuty před koncem se mezi tři tyče netrefil Gebhart. Těsně před odchodem do kabin zahrozil Kolín, nepovedená dělovka Novakoviče doputovala k Brečkovi, ten z jasné pozice ale opět srovnat nedokázal.

Druhé dějství odstartovalo obrovským tlakem hostů a po deseti minutách hry bylo téměř rozhodnuto. Cacau dokázal vyvinout tlak na Boatenga a s Geromelem, kteří chybovali v rozehrávce a hosté se tak řítili ve dvou proti brankáři. Cacau pak zpětnou přihrávkou vyslal na zteč Goméze, který s ledovým klidem uklidil do prázdné branky - 0:2. Goméz zlobil obranu Kolína i nadále a v 71. minutě dovršil hattrick.

Po spolupráci Langa s hostujícím Khedirou měl opět Goméz velmi snadnou práci stačilo pouze nastavit nohu - 0:3. Poté zkoušel alespoň snížit střídající Sanou, dělovka však šla o dva metry vedle, v poslední šanci nesupěl na druhé straně střídající Marica, jehož s přehledem vychytal gólman Mondragon. Kolín se pokusí zaváhání napravit v příštím kole v Hannoveru, Stuttgart se o čelo tabulky popere doma s Frankfurtem.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Novakovič

Reagovat
smazaný uživatel

gomez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele