14. kolo
22.11.2008 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 1:3

Hoffenheim se díky dalšímu vítězství a prohře konkurenčního Leverkusenu opět dostal do čela, kde má nyní již tříbodový náskok. TSG si ho vypracovalo na horké půdě v Kölnu, kde především zásluhou dvou tref Ibiševiće zvítězilo 3:1.

Duel dvou nováčků zahájili lépe hosté a v páté minutě měli první šanci, po Salihovićově centru z přímého kopu ale hlavičkoval mimo Jaissle. Dále však byla hra vcelku vyrovnaná, další příležitost přišla až v 19. minutě, kdy ale Salihovićův přímý kop zlikvidoval pozorný Mondragón. Tři minuty nato zahrozili hned dvakrát v krátkém sledu domácí, Petitův pokus nejprve vytěsnil Haas, střela Vučićeviće šla pro změnu nad.

Velmi blízko k vedoucímu gólu byli Kozlové v 26. minutě, kdy nejprve Novakovićova střela skončila na levé tyči a dorážející Vučićević prázdnou branku trestuhodně přestřelil. Ve 33. minutě tak udeřilo na druhé straně. Eduardo poslal míč na hrot Ibiševićovi, který ho postrčil na Bu a ten tvrdou přízemní střelou trefil přesně k tyči - 0:1.

Začátek druhého poločasu byl opepřen dvěma vyloučeními, po jednom na každé straně. Za hrubý zákrok na Salihoviće musel pod sprchy nejdříve domácí McKenna, zanedlouho ho po nakopnutí Chihiho následoval Gustavo. Emoce plály i poté, což zřejmě více vyhovovalo hostům. Ti nejprve zahrozili Ibiševićem a Compperem, v 67. minutě však již přišel z jejich strany druhý gól. Domácí obrana dala příliš mnoho prostoru Salihovićovi, který se tak dostal do zakončení, Mondragón proti němu sice uspěl, na dorážejícího Ibiševiće však již neměl nárok - 0:2.

Domácí se ale rozhodně nevzdali, hned o dvě minuty později byl blízko ke snížení Geromel, jeho hlavičku ale na brankové čáře odvrátil Compper. Kontaktní gól tak přišel až v 78. minutě, kdy z dálky napřáhl Petit a zásluhou nešťastné teče By skončil míč za Haasem - 1:2. Šanci na vyrovnání pak měl Novaković, jeho hlavička ale skončila v náručí hostujícího brankáře a v 88. minutě naopak přišla pojistka ze strany hostí. Weis vyslal do brejku Ibiševiće, který si potáhl míč a křížnou přízemní střelou definitivně rozhodl o vítězství Hoffenheimu 3:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele