28. kolo
12.04.2008 15:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Werder Brémy - Schalke 04 5:1

V Brémách padaly góly. Ve špičkovém duelu o mezinárodní pozice rozstřílely domácí Brémy hostující Schalke 04 5:1. Werder chytil opět dech a díky domácímu úspěchu se vyhoupl na druhou příčku za Bayern Mnichov. Naproti tomu inkasovala Schalke 04 tři dny po vyřazení ze čtvrtfinále Ligy mistrů hořkou porážku a klesla z druhého na čtvrté místo.

I když předvedli "modří" dobrý začátek zápasu, otevřeli skóre domácí Baumanovou hlavičkou (19.) a následně gólem útočníka Sanoga (32.). Jediný gól hostí vstřelil Kevin Kuranyi (42.) před koncem poločasu. Po výměně stran se postarali Markus Rosenberg (59.) a dvakrát střídající Ivan Klasnič (76., 89.) o prakticky stoprocentní využití gólových šancí a o první výhru nad Schalke od 6. srpna 2004.

Před 42.000 diváky ve vyprodaném Weserstadionu začali aktivněji hosté. Jejich gólové šance však končily pravidelně v rukou gólmana Wieseho. Již ve třetí minutě se mu podařilo zlikvidovat pokusy Alberta Streita a Marcela Bordona. Ovšem velké štěstí měl Wiese v deváté minutě, kdy se dostal z brány a volný Altintop měl jedinečnou příležitost míč dostat do sítě. Clemens Fritz Turkovu šanci zlikvidoval.

Poté, co se domácí vymanili z tlaku hostí, dostal Naldo první šanci k vedení, jeho střela ale mířila nad bránu (17.) Lépe to zařídil Baumann pár minut na to, když chladnokrevně proměnil centr od Petri Pasanena. Hosté se vůbec nezalekli a mohli díky Altintopovi (22.), Kuranyimu (28.) a Christianu Panderovi (31.) vyrovnat a zvýšit. Ukázala se ale stará nemoc neproměňování šancí. A když pak Sanogo po centru Borowského hlavičkou zvýšil na 2:0, byla hra postavena úplně na hlavu. Snížit mohli hosté již ve 41. minutě, když Vicente Sanchez prchal sám na bránu, ale míč přes Wieseho do brány nedostal. Po Streitově rohovém kopu se nejlépe k míči dostal Kuranyi a ve 42. minutě snížil na 2:1.

Po výměně stran měli hosté ještě několikrát vyrovnání na svých kopačkách, ale jak již v prvním poločase, nepodařilo se jak Ernstovi, (47.) tak ani Kuranyimu (56.) patřičně zakončit. Frustrace z neproměněných šancí a následná kanonáda domácích, kterou začal Baumann (59.) a Klasnič (76.,89.) dokončil, pak hosty úplně rozložila a nebyli vůbec schopni na ni reagovat. Obrana de fakto rezignovala. A tak se stali prakticky diváky vlastní porážky a střelecké chuti domácích.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Panečku, Werder to vzal za správný konec a vyprovodil s náklepem konkurenta ze Schalke !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele