22. kolo
01.03.2008 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 2:0

Především díky dvěma brankám Markuse Rosenberga dokázal Werder Brémy napotřetí v této sezoně zvítězit nad Borussií Dortmund. Švédský reprezentant otevřel skóre minutu před přestávkou, po změně stran pak výhru domácích 2:0 pojistil druhým gólem.

Utkání začaly oba týmy opatrně. Jako první mohli skóre otevřít domácí, respektive dortmundský stoper Kovač, který si v sedmé minutě málem vstřelil vlastní branku. V 18. minutě se po přihrávce Blaszczykowského ocitl v dobré příležitosti Mladen Petrič, jeho přízemní pokus však fantasticky vyrazil Wiese.

Poté už však přitopil pod kotlem Werder a Marc Ziegler se měl co ohánět. Nejprve na něj zblízka nevyzrál Klasnič, o pár minut později hrálo pro brankáře hostí štěstí, když Naldův přímý kop stačil vyrazit do brankové konstrukce. Minutu před odchodem do kabin se ale Rosenberg dostal k odražené Huntově střele a v ofsajdové pozici uklidil patičkou míč do poloprázdné branky - 1:0.

Po přestávce byla Borussia blízko k vyrovnávací brance, ale Petričův skvěle zahraný přímý kop skončil pouze na břevně. Na druhé straně střílel Naldo, dělovku brazilského stopera ale stačil Ziegler vyrazit. Druhý gól tak přišel až v 63. minutě, kdy si Rosenberg zpracoval pas od Hunta, vyhnul se Amedickovi a přízemní střelou překonal Zieglera - 2:0.

O několik minut později mohl švédský útočník přidat hattrick, po Fritzově vybídnutí ho ale vychytal výborný Ziegler. Dortmund se již na odpověď nezmohl a tak si Werder připsal na své konto tři body, přesto má z druhého místa na Bayern stále ztrátu čtyř bodů. Borussia se ve vyrovnané tabulce propadla na dvanáctou pozici.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prosadí se ofenzivní vozba Werderu ? Věřím, že ano. tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele