25. kolo
22.03.2008 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:1

Ambiciózní Hamburk vyrazil do Volkswagen Arény se smělým cílem: odvést si nazpátek tři body. To se ovšem nepodařilo a družina holandského kouče Huuba Stevense nakonec může být ráda alespoň za remízu. Wolfsburg tak po předešlém vítězství v Brémách znovu potvrdil rostoucí formu.

Ani pro jeden tým to nebyl právě snadný zápas. Hrálo se poměrně vyrovnaně a ve svižném tempu. Hamburk si díky tomuto zdánlivě obyčejnému bodu a prohře Leverkusenu, udržel druhou pozici bundesligové tabulky. To se ovšem ještě může změnit. Pokud by totiž Brémy zvítězily v nedělním utkání v Bielefeldu, dotáhly by se tak na stejnou úroveň, na jaké se nachází Hamburk a o příznivějším postavení po 25. kole by tak rozhodovalo skóre.

Naopak Wolfsburg navzdory zaslouženému bodu klesl o jednu příčku níže, tedy na místo osmé. Vlci se stále nevzdávají myšlenky, že by v příštím ročníku mohli po dlouhé pauze startovat v Poháru UEFA. Boj to jistě nebude snadný. Zelenobílým budou v závěru konkurovat především Stuttgart, Schalke, Frankfurt, Karlsruhe a možná i Štajnerův Hannover. Ctižádostivý Felix Magath prohlásil, že v příští sezóně doufá v příchod velkých es. Do konce ligového ročníku si však bude muset vystačit se stávajícím a nutno dodat, také velmi kvalitním i poměrně širokým kádrem, v němž figuruje i kapitán české reprezentační jedenadvacítky a rovněž kapitán a jedna z největších hvězd stříbrných medailistů z MS dvacetiletých, Jan Šimůnek. Spolu s ním hraje v týmu i bývalý teplický kanonýr, Edin Džeko. V poslední době však ani jeden z nich moc šancí v základní sestavě nedostává.

Utkání utržilo řadu šrámů v závěrečné desetiminutovce. Ano, za tuto dobu byly totiž uděleny neuvěřitelné čtyři červené karty, dva vyloučení na každé straně. Zápas se tedy dohrával ve velice nezvyklém počtu, devět proti devíti. Hodně rozlícený byl po utkání zmiňovaný Huub Stevens, podle nějž měl jeho tým kopat penaltu, nesouhlasil ani s vyloučením dvou hráčů. Také velmi lituje faktu, že v příštím utkání proti Bielefeldu nebude moci využít onu vykartovanou dvojici hráčů, kteří dostanou v nejlepším případě jednozápasový trest. Ale Stevens je realista a přinejmenším u Mathijsena očekává trest vyšší, než jednozápasový.

K samotnému průběhu. Slušelo by se zmínit přinejmenším gólové momenty obou celků. Za hosty povedenou hlavičkou ve 14. minutě první půle udeřil Bastian Reihardt. Do poločasu byly šance na obou stranách, další branka již ke zklamání obou klubů i fanoušků nepadla. Zaplněné ochozy domácích fandů a vlajkonošů se dočkaly až v druhé půli, kdy se trefil ve skvělé formě hrající srbský žolík Danijel Ljuboja, jenž je po svém nečekaném přestupu do týmu Vlků jako pokropený živou vodou. Nejenže toho hodně naběhá, předvádí oku lahodící finty, ale hlavně přesně přihrává a sám také góly střílí. Ljuboja tak učinil poté, co německý reprezentační středopolař Trochowski ve vlastním pokutovém pásmu ztratil míč, čehož využil Christian Gentner a přihrál právě Ljubojovi, jenž se z dobrých šestnácti metrů přesně mířenou ranou nemýlil.

První červenou kartu viděl po faulu na Guerrera domácí stoper Alexander Madlung, který fauloval útočníka Hamburgu, Peruánce Guerrera. Už za šest minut Madlunga následoval belgický obránce Vincent Kompany. Chvíli poté byli po ostré vzájemné výměně názorů vykázáni ze hřiště i Grafite a hamburgský Joris Mathijsen. Závěrečných seset minut tedy udělalo velmi černou tečku za všeobecně nikterak atraktivním utkání.

Autor: Ondřej Hlaváč / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

z pohledu nezaujatého diváka musím uznat že to byla nakonci mela jak víno...Roztěkání Grafiteho bylo evidentní....podle mě za to z větší míry mohl Mathijsen....asi neunesl pouhý bod,HSV si určitě jelo pro 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele