19. kolo
09.02.2008 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha Berlín 1:3

Velmi cenou výhru si na svůj účet připsala berlínská Hertha, po skvělém výkonu vyhrála na hřišti Stuttgartu 3:1. Tři body pro "Blau-weissen" zařídili dvěma góly Pantelič a jedním Raffael, za domácí VfB se trefil pouze Gomez.

Hertha svého soupeře překvapila, když nastoupila ve velmi ofenzivní sestavě a znát to bylo již od úvodních minut. Nejprve to zkoušel Raffael, ale neuspěl. V šesté minutě zahrával Patrick Ebert přímý kop z 20 metrů, ale jeho povedenou střelu výborně vytěsnil Ulreich, který překvapivě v domácí brance nahradil Schäfera. O minutu později se už ale hosté dostali do vedení. Gojko Kačar prostrčil míč do pokutového území Panteličovi, ten si míč trochu popotáhl a srbskou spolupráci zakončil pěknou střelou ke vzdálenější tyči – 0:1. S nepříznivým vývojem se domácí snažili něco udělat, ale po souboji Friedricha s Gomezem si penaltu nevymodlili a Khediru vychytal Drobný. Zvýšit tak mohl na druhé straně Raffael, ale svoji bombu z 20 metrů opřel pouze do brankové konstrukce.

Ve 41. minutě se Stuttgartu povedlo vyrovnat. Cacau našel v pokutovém území hostí volného Maria Gomeze a německý reprezentant hlavičkou poprvé a naposledy v tomto zápase překonal Drobného – 1:1. Do kabin ale přeci jen šla veseleji Hertha. Ve 45. minutě se z obrany vydal s míčem na výlet stoper Arne Friedrich, před pokutovým územím posunul na Marka Panteliče, ten udělal kličku Meirovi a houslemi překonal Ulreicha – 1:2.

O přestávce nahradil zraněného Lustenbergera Mineiro a hned ve 49. minutě se brazilský reprezentant podílel na třetím gólu. Na hranici pokutového území nahrál dalšímu Brazilci Raffaelovi a ten z 12 metrů napálil míč po břevno – 1:3. Mlsná "Stará dáma" z Berlína ale stále ještě neměla dost a několik okamžiků po třetí brance to mohlo být už o tři góly. Pantelič si udělal dobré ráno z dvou obránců domácích, radost z hattricku mu však zkazil reflexivním zákrokem Ulreich. Za další tři minuty měl šanci debutant v dresu Herthy Rudolf Skácel, ale po pěkném pasu od Chaheda měl mušku vychýlenou.

Jediný, kdo ze strany Stuttgartu občas pozlobil obranu Herthy, byl Mario Gomez, ale sám na vše stačit nemohl. Další vyloženější šanci měla naopak opět Hertha, krátce za sebou Ebert a Pantelič po přihrávce Skácela ale na Ulreicha nevyzráli. V domácích barvách na sebe už jen upozornil Delpierre, který po faulu na Raffaela uviděl druhou žlutou a musel předčasně do sprch.

Hertha tak stejně jako v srpnové domácím zápase zvítězila nad Stuttgartem 3:1 a kromě bodů do tabulky, kde je minimálně do zítřka 12., potěšila své fandy i oku lahodící hrou. Oproti tomu Stuttgart musí hodně popřemýšlet, po sedmi inkasovaných gólech ze dvou utkání se propadl na 10. pozici.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdá sa že Stutgart má nového golmana, no moc sa mu nedarilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele