33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:0

V předposledním zápase sezóny porazilo Schalke Eintracht Frankfurt a může ještě doufat na přímou účast v Lize mistrů. Jediný gól utkání docílil v 55. minutě Mladen Krstajič.

Schalke má nadále ztrátu 2 bodů na druhé místo. K rozhodujícímu zápasu příští sobotu pak nastoupí proti 1. FC Norimberk. Přímý soupeř o druhé místo Werder Brémy se utká s aspirantem na pohár UEFA Bayerem 04 Leverkusen.

Ve vyprodané Veltins aréně se Schalke ukázalo na začátku zápasu úplně jinak, než ve formě, která je nutná ke kvalifikaci do Ligy Mistrů. Soupeř z Frankfurtu naopak stál jistě ve svých pozicích a díky kapitánu Amanatidisovi měl v 15. minutě první šanci. Ovšem domácí postupně přebírali kontrolu nad hrou.

Za zmínku stojí několik jejich útočných akcí. Po zákroku brankáře Markuse Prölla (27.) se dostal k míči Halil Altintop a z 35 metrů poslal míč do prázdné brány. Duchapřítomný Mahdavikia se dostal na brankovou čáru a míč hlavičkou odpálil. Devět minut před koncem prvního poločasu pak Asamoah ztroskotal na frankfurtském gólmanovi.

Po výměně stran reagoval Büskens na bezgólový stav a poslal na hřiště dva ofenzivní hráče, Alberta Streita a Vicenta Sancheze. Velké zlepšení hry to ovšem nepřineslo.

V 55. minutě pak ze standardní situace otevřelo Schalke skóre zápasu. Rakitič poslal rohový kop do malého vápna, kde stál úplně volný Mladen Krstajič, který hlavičkou míč namířil do frankfurtské brány. Obrana Eintrachtu v té chvíli stála jako opařená. Po té se hosté snažili o vyrovnání, ale nebyli schopni si vytvořit potřebné šance.

Schalke tak může ještě doufat na přímý postup do Ligy mistrů a Eintracht Frankfurt s Martinem Feninem hrajícím od začátku zápasu se posunul opět o pozici níže.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele