25. kolo
23.03.2008 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 1:2

Schalke vyhrálo 2:1 na půdě Herthy a pokračuje ve vítězné jízdě. O osudu zápasu rozhodla první půlhodina, ve které se trefili Asamoah a Jones, za domácí stačil po změně stran už jen z penalty snížit Chahed.

Utkání začalo pro hosty přímo pohádkově. Ve 12. minutě zahrával zleva přmý kop Pander, v pokutovém území si jeho centr našel Gerald Asamoah a hlavičkou o zem mířil přesně k pravé tyči – 0:1. Více iniciativy směrem dopředu i nadále projevovali hostující Königsblauen a ve 23. minutě se radovali podruhé. Jermaine Jones vystihl na půlící čáře Raffaelovu rozehrávku, nikým neatakován s míčem doběhl až na vápno a přízemní střelou, kterou Drobný nedokázal nohou vyrazit mimo tři tyče, rozvlnil síť podruhé – 0:2. Poté se ke slovu dostali také domácí. Jejich největší šanci propásl Raffael, kterého nejprve vychytal Neuer a když se k brazilskému střelci poté míč vrátil, vyřešil už situaci lépe, tentokrát ale pro změnu hosty zachránil na brankové čáře Rafinha. Ve 40. minutě zapískal čárový rozhodčí domácím neexistující ofsajd a připravil je tak o téměř jistou branku. Krátce před pauzou ještě pálil Kačar, jeho ránu pod břevno ale skvěle vyrazil Neuer.

Po přestávce byla pochopitelně aktivnější Hertha, do bezprostřední blízkosti Neuera se ale přes dobře organizovanou obranu hostí moc nedostávala. Po Skácelově přihrávce pálil nepřesně Raffael, v 67. minutě však již přišlo kýžené snížení. Gojko Kačar prošel s míčem až do pokutového území, kde ho fauloval Höwedes a kopala se penalta. K ní se postavil Sofian Chahed a naprosto bez nervů, o čemž svědčil i Chahedův úsměv před samotnou exekucí, jí proměnil. Největší příležitost na vyrovnání poté po přihrávce Piszczeka promarnil Friedrich, a když ani na druhé straně z brejku neuspěl Jones, skončilo utkání šťastným vítězstvím hostů.

Hertha po šesti utkáních prohrála a propadla se na dvanácté místo, Schalke zůstává i přes zisk tří bodů páté, za čtvrtým Werderem a třetím Leverkusenem ale zaostává jen vinou horšího skóre.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele