28. kolo
12.04.2008 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:1

Hannover 96 si nadělil dárek ke 112. narozeninám klubu a zvítězil nad Eintrachtem Frankfurt dokonce v oslabení. Eintracht, který daroval body domácím, tak zůstává stále na osmém místě v tabulce.

Frankfurt inkasoval již druhou porážku za sebou , když neudržel vyrovnaný výsledek a navíc měl výhodu přesilovky. Čeká tak na bundesligové vítězství v Hannoveru od 14. listopadu 1987.

Nejdříve přivedl svým třetím gólem v sezóně Marko Russ (28.) hosty do vedení a deset minut na to Sergio Pinto (38.), který šel pak v 61. minutě po nedovoleném zásahu do sprch, za domácí střelou z 25 metrů vyrovnal. Markus Pröll, který se vrátil do brány Eintrachtu po dvou měsíčním zranění, nevypadal v bráně přiliš dobře. O rozdhodující gól se v 89. minutě postaral Christian Schulz.

Od začátku zápasu převzal Eintracht iniciativu a kontroloval hru. Ovšem první příležitost měli domácí, když po přímém kopu se lépe uvolnil Ismael a z krátké vzdálenosti překonal gólmana Eintrachtu. Gól ale nebyl uznán, protože sudí odmával ofsajd. Ve 28. minutě nezvládla obrana domácích dostat míč z nebezpečného území a Russ se odvděčil vedoucí brankou hostí. Faton Toski, který zaskočil za Markuse Weissenbergera, namířil rohový kop doprostřed malého vápna, kde míč hlavou odrazil Ismael přímo směrem k Marku Russovi. Ten nezaváhal a otevřel skóre pro hosty. O šest minut později parádním zákrokem zasáhl Robert Enke proti střelám Michaela Finka a Benjamina Köhlera.

S trochou štěstí se dostal Hannover opět do hry. V 35. minutě překonal záložník Pinto střelou z dálky brankáře Markuse Prölla a vyrovnal na 1:1. Dieter Hecking následně ještě posílil ofenzivu domácích a poslal na hřiště místo obránce Fahrenhorsta útočníka Vahida Hasehmiana, který přinesl do hry čerstvý vítr.

Po výměně stran se obě mužstva nespokojila se stavem a snažily se vytvořit si další gólové příležitosti. Ioanis Amanatidis pokračoval v boji s brankářem Enkem, který však vyhrával brankář domácích. V 68. minutě poslal Hecking do hry opět dalšího ofenzivního hráče. Když už se zdálo, že se oba celky rozloučí nerozhodným výsledkem, uvolnil Hasehmian nádherně Schulze na pravé straně a ten zapomenut obranou hostí poslal nechytatelnou střelu za zády Markuse Prölla. Zklamání v očích Friedhelma Funkela se nedalo přehlédnout.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Feninovi se nějak zasekla puška.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele