22. kolo
11.03.2008 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Energie Cottbus - VfB Stuttgart 0:1

Stuttgart zvítězil v dohrávaném utkání 22. kola na hřišti Energie Cottbus 1:0 a připsal si již čtvrtou výhru v řadě. Jedinou branku utkání vstřelil v průběhu první půle kapitán úřadujících mistrů Fernando Meira.

Na Stadion přátelství, na kterém nebylo minulý víkend z důvodu řádění hurikánu Emma možno hrát, dorazilo jen třináct tisíc diváků a překvapivě neviděli v akci Maria Gomeze, který kvůli drobným svalovým potížím byl pouze na lavičce. I přes to začali utkání aktivněji hosté, přes dobře organizovanou obranu Energie se dokázali do první šance dostat ve 12. minutě. Hitzlsperger zleva nacentroval, přes Radeljiče se dostal k hlavičce Hilbert, jeho pokus ale zastavila levá tyč.

VfB v aktivitě neustalo a po půlhodině hry se dočkalo vedoucí branky. Pardo zahrával zleva rohový kop, na jeho centr si naskočil Fernando Meira a hlavičkou poslal míč nechytatelně ke vzdálenější tyči – 0:1. Po vstřelené brance hosté začali hrát pasivně, naopak dopředu se pochopitelně začala více tlačit Energie. Nejpve to zkoušel Papadopulos, ale na Ulreicha nevyzrál, poté ex-ostravský útočník přenechal míč Skelovi, jeho ránu z dvaceti metrů ovšem opět zneškodnil Ulreich.

Po změně stran se scénář z konce prvního poločasu nezměnil, moc šancí si ale ani jedna strana nevypracovala. Střelami z uctivé vzdálenosti se pokoušeli hnout se stavem Skela na straně jedné a Pardo na straně druhé, oba brankáři se však překvapit nenechali. Největší příležitost k vyrovnání měl nakonec minutu před koncem Branko Jelič, jeho skákavý projektil však zneutralizoval Ulreich.

Stuttgart se díky čtvrté výhře v řadě posunul na šesté místo a na páté Schalke má ztrátu jen jednoho bodu. Energie Cottbus zůstává se sedmnácti body na poslední příčce z dvoubodovou ztrátou na záchranu.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele