25. kolo
22.03.2008 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 2:1

Bayern Mnichov drží kurs směrem k 21. mistrovskému titulu a na cestě smetl jednoho ze svých pronásledovatelů, Bayer Leverkusen, jehož ztráta na vedoucí Bayern činí již devět bodů.

Ital Luca Toni vyřídil soupeře v Alianz Aréně před 69.000 diváky svými góly v 17. a 59. minutě. Za Bayer se trefil Dmitry Bulykin v 83. minutě.

Diváci viděli rychlý začátek obou týmů. Hosté hráli dle svého trenéra Michaela Skibbeho statečně dopředu. Přitom ale uvolňovali Bayernu prostor, který domácí nejdřív nedokázali využít. Především Frank Ribery se do přestávky příliš neprojevil. Přesto se fanoušci Bayernu radovali již po čtyřech minutách, když se Tonimu podařilo po přímém kopu hlavičkou rozvlnit síť za Adlerovými zády. Jenže Toni stál jasně v ofsajdu, který neušel bystrému oku sudího na postranní čáře.

Potom přišla do té doby nejhezčí kombinace domácích, kdy Ribery poslal pas Klosemu a ten vrátil do malého vápna přímo do cesty nabíhajícímu Tonimu. Ital bez velkých problémů zúročil svou první gólovou šanci a otevřel skóre ve prospěch domácího týmu. Ti také stále více přebírali kontrolu nad hrou a Bayer ztrácel na jistotě.

Krátce před přestávkou mohli hosté vyrovnat, když Sergej Barbarez tečoval střelu dnes opět nevýrazného Schneidera, ale ztroskotal na karate podobnému zákroku "titána" Olivera Kahna. Na druhé straně se ve 40. minutě vyznamenal kolega Adler, který duchapřítomným zásahem zlikvidoval Kloseho hlavičku.

Po výměně stran provedl Skibbe ve své sestavě pár změn. Na místo Gekase a Barbareze přišly čerstvé posily v podobě Paula Freiera a Artura Vidala. Ale nejdříve se projevili opět domácí, Kloseho hlavička šla v 48. minutě nad Adlerovu bránu. Bayern kontroloval hru a hosté se snažili najít cestu směrem Kahnovy brány. Neúspěšně. Účet přišel v zápětí. V 59. minutě poslal Van Bommel Philipa Lahma do malého vápna. Pravý obránce viděl vedle běžícího Toniho, nadzvedl míč jeho směrem a ten jej stačil dorazit do brány a tím efektivně zužitkovat svou druhou gólovou šanci.

Bayern zůstával svým soupeřům stále nebezpečný a Toni mohl v 66. minutě po Riberyho přihrávce zvýšit na 3:0. Hosté, kteří v Mnichově naposeldy vyhráli v řijnu 1989, ze sebe nic kloudného nedostali. V 83. minutě se přeci jen vzpamatovali, když za pěkné asistence Paula Freiera snížil čerstvě vystřídaný Bulykin na 2:1 a nechal fanoušky Bayeru ještě chvíli doufat.

Předpověď Olivera Kahna o sestřelení nepříjemného pronásledovatele se tedy naplnila. Pro Bayer Leverkusen byl Bayern přeci jen velkým soustem.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BRAVOOOOOOOOO pusobíme jako huríkan a kdo se nám postaví do cesty toho sestřelíme

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern a hurikán? Trošku pokory by to chtělo

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec Bayern bere všechny body, ale kdyby nebyl Luca Toni ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele