28. kolo
13.04.2008 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 3:0

Bayer Leverkusen zastavil ve vyprodané BayAréně spanilou jízdu Stuttgartu v jarní části ligy třemi góly a vyhoupl se tak na čtvrté místo v tabulce. Stuttgart naproti tomu po dvou měsících a osmi zápasů bez porážky v řadě vyšel tentokrát s prázdnou a klesl opět na šesté místo.

Za domácí se trefil dvakrát Simon Rolfes (41., 70.) a jednou Stefan Kiessling (45. +1) a potvrdili tak mírný vzestup, který v týdnu naznačila výhra nad Zenitem Petrohrad.

V utkání, které probíhalo za silného deště, ukázali domácí od začátku větší bojovnost a rychlost. Stuttgart se ukázal se stabilni obranou a přesnými přihrávkami. V celku vyrovnané partii měli první šanci hosté. Po Friedrichově chybě se dostal k míči na levé straně Cacau (9.). Jeho střela končila půl metru napravo od Adlerovy brány. Převážně se však hra na vysoké technické úrovní odehrávala ve středu hříště. Ve 30. minutě duchapřítomným zákrokem zlikvidoval Adler Hilbertův útok u levé tyče.

Pět minut před přestávkou se už zdálo, že oba celky půjdou do kabin bez branek. Ve 41. minutě odvrátil krátce brankář Ulreich Sarpeiovu střelu z boku, ale Rolfes odražený míč poslal z 25 metrů zpět do sítě a otevřel tak skóre pro domácí. V nastaveném čase chyboval Ulreich opět, když slabě pěstmi odvrátil Barnettovu střelu z dálky a Kiessling hlavou dorazil do brány.

I na druhý poločas se dalo koukat, protože se německý mistr nenechal zastrašit a pouštěl se do nebezpečných kontrů. Ale skončilo to tak, že měl Gekas dvakrát na kopačkách jasný gól, míč šel však pokaždé mimo bránu (52., 54.).

V 71. minutě chtěl Delpierre míč poslat z trestého území, ale v tu chvíli se u něj objevil Stefan Kiessling. Míč se odrazil od jeho lýtka a nechytatelným způsobem doletěl pod břevno za Ulreichova záda. V 76. minutě se pak ukázal rozdíl mezi oběma brankáři, když Adler nádherným zákrokem zachraňoval Cacaovu hlavičku z pěti metrů.

Manuel Friedrich a Gekas pak ještě ke konci zápasu propásli 4. gól, ale fanoušci a především sportovní ředitel Rudi Völler, který dnes slavil své 48. narozeniny, se radoval nejvíce.

Autor: Jitka Ludvíková / bayer04.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
irik

kdyz se dari tak se dari

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vysoký rozdíl ve skóre bych nečekal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele