32. kolo
07.05.2008 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 1:2

Hertha potvrdila vzestup formy, když vyhrála na půdě Leverkusenu 2:1. Bayer tak prohrál šesté z poslední osmi utkání a opět si zkomplikoval boj o evropské poháry, před sedmým Wolfsburgem je nyní již jen díky lepšímu skóre.

Utkání v prvních minutách příliš vzruchu nenabídlo, Bayer se sice více snažil, působil však nervózně a moc toho vymyslet nedokázal. První příležitost měl v deváté minutě po Barnettově rohu Sinkiewicz, jeho hlavičce však scházelo hodně přesnosti. Hosté odpověděli nemastnou neslanou střelou Piszczeka, se kterou Adler neměl mnoho problémů. Ve 22. minutě opět zahrával roh Barnetta, tentokrát hlavičkoval Manuel Friedrich, vedl si ovšem velmi podobně jako jeho kolega ze stoperské dvojice.

Ve 26. minutě se do blízkosti domácí branky prokličkoval Raffael, zpětnou nahrávkou nabil Panteličovi a ten z hranice vápna trefil přesně k pravé tyči – 0:1. O dvě minuty později střílel znovu Marko Pantelič, tentokrát však Adler stačil jeho pokus vyrazit. Domácí se snažili odpovědět střelou Barnetty, Drobný se ale překvapit nenechal. Na konci poločasu vybídl Pantelič Skácela, jeho pokus však gólové parametry zdaleka neměl. Na druhé straně našel Castro centrem Barbareze, s jeho nepříliš dobře umístěnou hlavičkou však Drobný neměl problém.

Po změně stran si Leverkusen vytvořil tlak a často byl na hřišti k vidění obrázek, kdy všichni, kromě brankáře Adlera, stáli či hráli na polovině Herthy. Centry to opět zkoušel aktivní Castro, všechny však zůstaly nevyužity. V 56. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Rolfes, mířil ovšem vedle. O pět minut později domácím už tak značně tíživou situaci ještě zhoršil Stefan Kiessling, který za potyčku s Gojkem Kačarem viděl červenou kartu.

V 67. minutě navíc Piszczeka fauloval ve vápně Adler a kopala se penalta. K ní se počtvrté v sezoně postavil Sofian Chahed a počtvrté jí s jistotou proměnil – 0:2. Deset minut před koncem nahrál Piszczek Panteličovi, který vyprodanou BayArenu rozesmutnil potřetí, gól však nakonec kvůli ofsajdu neplatil. V 90. minutě domácí zápas zdramatizovali. Barnetta zahrával zprava rohový kop, v pokutovém území našel hlavu Lukase Sinkiewicze a domácí stoper vykřesal naději – 1:2. Ani ne minutu poté mohl vyrovnat Bulykin, Drobný však jeho ránu vytáhl nad břevno a uhájil tak pro hosty těsné vítězství, které je posunulo na jedenáctou příčku.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele