32. kolo
05.05.2007 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:2

Domácí si znovu zkomplikovali svou prvoligovou existenci. Loni bojovali o udržení do posledního kola s Kaiserslauternem, prohra s Dortmundem je do podobné situace vrhla i letos. Naopak hosté jsou díky třem bodům najisto zachráněni.

Z klidu úvodních minut vybočila jen snaha důrazného Boakyeho, který u brankové čáry obral o míč laxního Metzeldera, s pasem před bránu si však dortmundská obrana poradila. Hosté udeřili už ve dvanácté minutě. Tinga skvělou přihrávkou uvolnil Smolarka, ten ještě obešel Madlunga a vzápětí nedal přesnou ranou Jentzschovi šanci. A Dortmund byl dál při chuti. Frei si vyměnil míč s Tingou a pálil prudce jen kousek od levé tyče. Po dalším přesném pasu Tingy ohrozil Jentzsche Kringe. V závěru pak mohli hosté potvrdit své vedení, jenže zazdili obrovskou příležitost. Po špatné rozehrávce domácích běželi Frei se Smoláčkem samo proti Jentzschovi, Frei se nezachoval sobecky a chtěl vyzvat ke gólu Smolarka. Jeho přihrávka však byla o kousek delší, než bylo třeba, a polský kolega na ni před prázdnou bránou nedosáhl.

Wolfsburg působil celý první poločas hodně pasivně. Nebyl vidět ani Marcelino, který se jindy stará o množství ofenzivních výpadů. Brazilský špílmachr se poprvé projevil až pět minut po pauze, když z dálky prověřil Weidenfellera. Na druhé straně vyslal podobný pokus Frei. Poté si domácí převíjen vytvořili brankové příležitosti. Klimowicz dvakrát vybídl ke střele své spoluhráče, ale Boakyemu výborně zmenšil Weidenfeller střelecký úhel a také proti Krzynowekovi hostující gólman bezchybně zasáhl. Dortmund už ke konci své vedení kontroloval a nepustil domácí k ničemu nebezpečnému. Naopak žlutočerní si ještě jednu šanci vytvořili. Degen našel za obranou úplně volného Valdeze, ten se rychle dostal k Jentzschovi, udělal kličku do středu a mezi vracejícími se obránci skóroval. A svůj úspěch pořádně slavil, vždyť se konečně dočkal první branky v letošní sezóně.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele