24. kolo
03.03.2007 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 3:1

Atraktivní duel byl k vidění v BayAreně v Leverkusenu. Domácí celek zde přivítal Stuttgart, který patří ke čtveřici týmů, jež mohou letos reálně myslet na zisk ligové trofeje.

Do utkání lépe vstoupili hosté, když měl Cacau ve 13. minutě obrovskou šanci otevřít skóre, ovšem domácí gólman Adler tomu dokázal díky včasnému vyběhnutí zabránit. Pak už vzali otěže utkání pevně do svých rukou hráči Leverkusenu. V 19. minutě připravil Schneider snadnou pozici ke skórovaní Voroninovi, když jej míčem našel na zadní tyči. Voronin s přehledem uklidil míč z bezprostřední blízkosti do brány a otevřel sumář zápasu. Pojistka v podobě druhé branky na sebe nenechala dlouho čekat. Již po dalších třech minutách si domácí záložník Freier poradil s obráncem Stuttgartu Magninem, načež překonal i brankáře Hildebranda.

Na třináctibodový rozestup před tímto vzájemným zápasem dával Leverkusen zapomenout velmi dobrým výkonem, který korunoval třetí brankou. V 61. minutě ji zaznamenal obránce Juan, který střelou k tyči zajistil pohodový náskok pro koncovku zápasu. To i přesto, že Stuttgartu se přece jen podařilo čtvrthodinu před koncem korigovat. Po střele střídajícího Lautha dorazil míč za Adlera Cacau. V poslední desetiminutovce se ještě hostující hráči snažili o kontaktní gól, ale Cacau ani Farnerud ve svých šancích neuspěli.

Nezdaru Stuttgartu využily Brémy, a tak se nyní VfB nachází na třetím místě tabulky s čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Schalke, naopak Leverkusen se po vítězství přiblížil na bod pátému Norimberku.

Autor: Petr Wojnar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele