5. kolo
17.09.2005 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 3:2

Po trochu nešťastném utkání Champions league s Barcelonou nescházelo mnoho a stejná situace se opakovala i proti Dortmundu. Brémy celý zápas demonstrovaly obrovskou ofenzivní sílu, jen ta koncovka mohla být lepší.

Místo Jana Kollera dostal v dresu hostí od začátku příležitost Odonkor a jako první ohrozil Reinkeho. V 8. minutě šel Dortmund dokonce do vedení. Základ gólové akce položil Keinge, když obešel tři protihráče, následovala přihrávka rozběhnutému Odonkorovi, který před brankou našel volného Smolarka. To ale bylo na dlouhou dobu od hostí vše, ke slovu se dostala útočná smršť Werderu. Nádhernou věc předvedl Micoud. Owomoyelovu přihrávku nechal bez povšimnutí a míč se dostal k úplně volnému Fringsovi, Weidenfeller musel předvést hodně dobrý zákrok. Poté zkusil štěstí i Micoud, ale nezadařilo se ani jemu, ani Schulzovi. Po faulu Degena na Micouda se dokonce měla kopat penalta, ale i tak se už vyrovnání nezadržitelně blížilo. Fotbalová spravedlnost zafungovala v 37. minutě. Metzelder odrazil Klasničovu střelu z velkého úhlu jen k připravenému Klosemu, který nekompromisní bombou snad chtěl protrhnout síť. Z první půle to ale ze strany domácích nebylo ještě zdaleka vše. Borowskimu zabránilo ve skórování břevno a Klose mířil hlavou z dobré pozice jen nad.

V 54. minutě se domácí konečně ujali vedení. Micoud našel obloučkem za obranou volného Klasniče, který proti Weidenfellerovi zvolil stejné provedení a lehce ho přehodil. Dortmund se stále nemohl dostat z velkého útlumu, pomohla mu až chyba domácího brankáře. Po Dedého centru šel Reinke do souboje s Kollerem, který nevyhrál, navíc upadl a na odražený míč k jeho smůle čekal připravený Smolarek. Jenže po vstřelené brance se hosté opět odmlčeli a další branka v jejich síti tedy byla pouhou otázkou času. Andreasenův halfvolej z dobrých třiceti metrů ještě skončil vedle, ne tak Micoudův centr ze 78. minuty. Francouzský špílmachr centroval z levé strany na parťáka Klasniče, který přihrávku sice netrefil, přesto skončila za zády nešťastného Weidenfellera. Inkasovaný gól byl pro žlutočerné znovu signálem ke zvýšené aktivitě. Už se ale neujala ani osvědčená spolupráce Odoknor – Smolárek, polský útočník centr netrefil. Poslední šanci na vyrovnání měl Koller, když byl skluzem u tyčky a zlomek vteřiny později, než Kringeho hlavička.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele