19. kolo
04.02.2006 15:30 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 4:2

Další atraktivní představení Werderu, ve kterém však hosté hráli ne nevýznamnou roli. Po necelé čtvrthodině vedli o dvě branky, jenže v dlouhém nastavení první půle (kvůli zranění brankáře Wacheho) nechali domácí skóre otočit.

Mohuč se musela obejít bez vykartovaného Thurka, přesto už po třinácti vteřinách šla do vedení. Po pasu da Silvy chyboval Naldo, Weilandovi ještě vypíchl míč Reinke, ale dobíhající Zidan lehce zamířil do odkryté brány. Domácí se snažili rychle odpovědět, tlak však odnesl jen brankář Wache zraněním. Po přímém kopu ho nešťastně přišlápl Naldo a Wache musel ve 12. minutě střídat. Domácí však hned vyrobili v obraně další kiks. Van Damme při odkopu trefil Adda, který unikl po pravé straně a připravil gól pro důrazného Weilanda. Za další dvě minuty se před Reinkem zjevil Zidan, zamířil ale jen do boční sítě. Trenér Schaaf okamžitě reagoval – místo Nalda poslal na hřiště Jensena. Werder se uklidnil a okamžitě začal diktovat tempo. Micoud byl hned blízko snížení, z pěti metrů přestřelil.

V 39. minutě se už domácí radovali, když přihrávku Fringse poslal přesně k tyči Valdez. Werder pak dokonale využil dlouhé nastavení. Ve třetí minutě hlavičkoval po Jensenově centru neobsazený Micoud a v páté minutě vyslal Frings dlouhým pasem Klasniče, který obešel Wetkla a trefil odkrytou bránu. Druhý poločas už byl o poznání opatrnější a projevovala se vyšší kvalita domácích hráčů. Mohuč si žádnou šanci nevypracovala a bránila se vytrvalému tlaku domácích. Borowski trefil Wetkla, Valdez volejem otřel břevno až v 69. minutě přidal pojistku Valdez. Klasnič skvěle načasoval přihrávku, paraguayský útočník postupoval úplně sám a Wetklovi nedal šanci. Po špatném začátku zvládl zápas Werder na jedničku, jedinou kaňkou je pátá žlutá karta kapitána Baumanna, který bude chybět ve Stuttgartu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele