14. kolo
26.11.2005 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 2:1

Domácí nutně potřebovali vyhrát, aby neztratili kontakt se špicí. Vyrovnaný zápas nakonec díky pohotovému Kuranyimu zvládli na jedničku.

Šlágr kola začal pro Brémy katastrofálně. Ve druhé minutě Naldovu zpětnou přihrávku vystihl atakující Kuranyi a pohodlně překonal vyběhnutého Reinkeho. Zbytek první půle už ale byl především v režii hostů. Trenér Schaaf se musel obejít bez obou kanonýrů Kloseho a Klasniče, vynikající práce záložní řady však jejich absenci částečně nahradila. Jenže pohledné akce ve středu hřiště nekončily úspěchem ve finální fázi ať se jednalo o zakončení Valdeze, nebo Micouda. Další šanci měl po nahrávce Borowskiho Frings, který se snažil přehodit Rosta, ale spolu s brankářem přehodil i branku. Vyrovnání viselo na vlásku i krátce před přestávkou. Po rohu Schulze hlavičkoval Micoud jen do středu branky, akce ještě pokračovala a Borowskiho střelu tečoval Micoud jen o několik málo desítek centimetrů vedle.

Hosté začali druhý poločas tam, kde v prvním skončili. Opět rychlá pohledná akce, jenže Micoudovu střelu Rost vyrazil. Werder se vyrovnání přece jen dočkal v 55. minutě. Po rohu Micouda hlavičkoval Owomoyela a jeho dílo dokonal hezkou rybičkou Valdez, kterého nechal jeho strážce Kobiašvili úplně bez dozoru. Až ztráta vedení vyburcovala domácí k větší aktivitě. Snažil se především Lincoln, ale jeho časté pokusy o střelbu neměly žádný efekt. Přesto Schalke získalo vedení znovu na svou stranu poměrně rychle. V 64. minutě Rafinha přesným centrem našel Kobiašviliho, střelu gruzínského reprezentanta ještě Reinke vyrazil, ve vápně však číhal Kuranyi a i podruhé dnes odkrytou bránu trefil. Třetí branku za chvíli málem přidal Bordon, když po přímém kopu Lincolna mířil do tyče. Hosté se nechtěli vzdát, jenže trochu je přibrzdil faul Fringse na Kobiašviliho. Trochu zbytečný atak ve středu hřiště znamenal pro Fringse druhou žlutou kartu a tím i konec zápasu. Přesto Brémy nachystaly ještě jeden nebezpečný okamžik – Valdez však z voleje střílel vedle.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele