28. kolo
01.04.2006 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 2:1

Obě Borussie si dělají chutě na umístění na pohárových příčkách, a tak body v tomto zápase měli cenu vyšší, než normálně. Pokud by zvítězil Dortmund, odskočil by konkurentovi na rozdíl šesti bodů. V případě, že by se radovali hráči Gladbachu znamenalo by to dotažení právě na žlutočerného soupeře.

Skutečností se nakonec stala varianta číslo dvě a nic na tom nezměnila ani proměněná penalta Tomáše Rosického. Dortmund měl v celém utkání problémy ubránit standartní situace domácích. Však oba góly dostal po rohových kopech. Slabinu dortmundského zónového bránění standardních situací ukázal Nando Rafael. Zůstal nekrytý, a proto pro něho nebylo nikterak složité skórovat. Tentýž hráč se radoval i při druhém úspěchu domácích. Příčinou byl takový odkop - neodkop hostující obrany.

Tradičně dobrou práci odváděl ve středu záložní formace Dortmundu Tomáš Rosický. Byl aktivní jak při odebírání míčů, tak při nápaditém zakládání útočných výpadů. Po jednom takovém doputoval míč od Rosického přes Smolarka k Buckleymu, na kterého vesele mávala takřka prázdná branka, jenže naneštěstí pro dortmundské trefil bezmocného, na zemi ležícího brankáře Kellera. Do další šance se už hosté nedostali, a tak již nic nestálo spravedlivému vítězství aktivního Mönchengladbachu.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele