11. kolo
29.10.2005 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 2:1

Třetího vítězství podzimu se dočkali fanoušci Dortmundu. Domácí tým, sužován remízovým prokletím, se tak mohl po dlouhé době konečně zaradovat z tříbodového zisku. Naopak hosté, kteří v minulém kole převálcovali Kaiserslautern, odcházeli tentokrát s prázdnou.

Domácí v dramatickém utkání od 22. minuty hájili těsné vedení, když se přesně trefil Sebastian Kehl. Jen pár okamžiků před vedoucí brankou mohl na druhé straně hřiště otevřít skóre Milan Fukal, ale Roman Weidenfeller se předvedl dobrým zákrokem. Do poločasu ještě vystrašila hostující obranu trochu náhodná střela Nuri Sahina, která se však mezi tři tyče nevešla.

Již v 56. minutě se z trávníku poroučel Tomáš Rosický, když ho ze hry stáhl trenér Marwijk, na což se český reprezentant příliš vlídně nezatvářil. Do konce normální hrací doby si oba týmy vypracovaly pár šancí, avšak za zmínku stojí snad jen možnost Marcela Jansena z 85. minuty.

Nejzajímavější fáze zápasu přišla paradoxně v nastaveném čase. V 90. minutě našel Philip Degen Ebiho Smolareka a ten svou šanci nepromarnil. Ale oslavující kotel domácích fanoušků ještě v posledních sekundách zmrazil Oliver Neuville. Václav Svěrkoš nastřelil tyč, od ní se míč odrazil k Neuvillovi a ten snížil, čímž zabrnkal na nervy domácích příznivců. Do závěrečného hvizdu ale zbývalo už jen pár okamžiků, jež hosté k vyrovnání nevyužili.

Autor: Petr Wojnar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele