18. kolo
22.01.2005 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 2:1

Na obou týmech byl vidět velký hlad po fotbale. Pro Asamoaha však zápas málem skončil už po pár minutách. Po souboji s Ismaelem měl roztržené čelo, ale vše spravil obvaz a důležitý článek souboru trenéra Rangicka pokračoval ve hře dál. K prvnímu ohrožení branky se dostal domácí Pander. Možná ani na střelu nemyslel, přesto jeho obranný odkop brankáře Reinkeho vylekal. Zbytek prvního poločasu překvapivě patřil hlavně hostujícímu celku. Po Borowskiho standardce hlavičkoval nad Schulz, poté krásně vyslal Ismael do sóla Klasniče, jenže chorvatský kanonýr trefil pouze tyč. Převahu Brémy vyjádřily ještě dvěma střelami. Borowski mířil po narážečce s Klasničem vedle a Klasničův pokus z úhlu pohlídal pozorný Rost. Do druhé půle vyrazilo Schalke o poznání aktivněji a hned po dvou minutách vybuchl zaplněný stadión poprvé radostí. Vše začalo u hostujícího obránce Schulze, který zbytečně odvrátil míč na roh. Rohový kop rozehrál zprava Pander, Micoud míč trefil špatně a připravil výbornou pozici pro Asamoaha, který neměl problém zavěsit. Hosté s vyrovnáním neváhali a i jim pomohla chyba soupeře. Rost špatně odvrátil přímý kop a po následném rohu Poulsen poslal k zemi Kloseho. K pokutovému kopu se postavil Ismael a Rostovi nedal šanci. Penalty se dožadovali zakrátko i domácí, když Kobiašvili upadl po souboji s Ismaelem, jenže píšťalka se neozvala. Rozhodnutí pohledného zápasu přinesla 67. minuta. Kobiašvili vyslal za obranu Aíltona (ofsajd), který míč posunul Asamoahovi a sám si naběhl před odkrytou bránu, kam správně očekával přihrávku od svého parťáka. Posledním, kdo mohl pohnout s brankovým stavem byl Lincoln, ale jeho jedovatou ránu efektně pokryl Reinke. Schalke se tedy díky důležité výhře udrželo na dostřel Bayernu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele