základní skupiny - skupina C, 3. kolo
30.01.2006 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

TUNISKO - GUINEA 0:3 (0:1)

Úřadující afričtí šampióni z Tuniska v souboji o první místo ve skupině C snadno a po jednoznačném průběhu podlehli fotbalistům Guineje, kteří se tak pasovali na jedno z největších překvapení a černého koně turnaje.

Oba týmy měly postup zajištěn, na obou stranách tedy trenéři mohli experimentovat se sestavou a dát příležitost náhradníkům.

Tunisko nebylo po celý zápas úplně ztracené, naopak, začátek mu vyšel. A hned v první minutě měl guinejský gólman Naby Diarso pořádné štěstí, proklouzla mu ne nebezpečná Guemamdiova střela a jen náhodou neskončila v brance. Pak ještě dvakrát zahrozil Amine Letaief, to však bylo od Tunisanů až do konce zápasu vše.

V 15. minutě se Guinea dostala do vedení, když si Ousmane Bangoura narazil s Yattarou a překonal Kasraouiho. V tu chvíli zápas otočil o 180 stupňů, na hřišti bylo jen jedno mužstvo. Velkou šanci zvýšit náskok měl před přestávkou Ismael Bangoura, když sám před gólmanem netrefil branku, s Yattarovou střelou si poradil Kasraoui.

Ani po přestávce se nic nezměnilo. Bylo jen otázkou času, kdy přijde druhý gól Guineje. To se stalo v 69. minutě, kdy střídající Feindoundo dostal přihrávku z hloubi pole, zbavil se svého strážce a z hranice vápna se trefil k tyči.

Bylo rozhodnuto, Tunisko už nemělo na to, aby nepříznivý stav nějak zvrátilo. Tím spíš, že v 82. minutě zahrál rukou na hranici šestnáctky Essam Merdassi a po druhé žluté kartě se pakoval ze hřiště. Feindoundův přímý kop pak parádně vyrazil Kasraoui, v nastaveném čase však už byl krátký. Opět u toho byl Feindoundo, individuálně se probil do vápna a jak na zlatém podnose naservíroval míč Diawarovi, tomu stačilo už jen doklepnout - 3:0 pro Guineu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele