základní část, 2. kolo
30.07.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0

Viktoria Plzeň zvládla, i po nevýrazném výkonu v prvním poločase, druhý ligový duel a je nadále stoprocentní. O její výhře rozhodl po hodině hry kanonýr Michael Krmenčík.

Hned ve čtvrté minutě se po rohu domácích dostal do brejku Liberec. Mara krásně vysunul Peška, ten byl však vychytán Kozáčikem. Po čtvrthodině hry střílel Mara z obrovské dálky pouze přímo do rukavic Kozáčika. Z podobného místa vypálil i Potočný, ten ale vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Plzeň se do šancí prakticky nedostávala. A i přes lepší držení míče Viktorky byl nebezpečnější spíše Liberec. Ve 41. minutě Potočný z přímého kopu Kozáčika nevystrašil, ten ale rychle rozehrál a na konci akce stál Krmenčík, jenž ovšem Hladkého svatyni netrefil. V závěru prvního poločasu už fotbalisté divákům nic nenabídli a ne příliš zajímavá úvodní čtyřicetipětiminutovka tak mohla skončit.

Už v první minutě po přestávce se do zakončení dostal Pešek, jenže Kozáčika neohrozil. O pět minut později nepropálili obranný val hostů nejdříve Petržela a potom ani Pernica. V 61. minutě Kopic z levé strany přihrál Čermákovi, ten ještě v pádu posunul Krmenčíkovi, který jako správný kanonýr prostřelil Hladkého a otevřel skóre. Uběhly sotva dvě minuty a Kopic krásnou ranou trefil tyč. Míč se k němu ještě odrazil, tentokrát však Kopic vysoko přestřelil.

Hosté byli po obdržené brance vyvedeni z tempa. Připomněli se až patnáct minut před koncem, to ale Karafiát mířil až vysoko do útrob stadionu. V 84. minutě mohla Plzeň definitivně zápas rozhodnout. Chorý uvolnil Kopice, jemuž se podařilo přihrát před úplně prázdnou bránu Čermákovi, který nedokázal v pádu ale usměrnit míč do sítě. Vzápětí Chorého hlavičku vyrazil na tyč výborným zákrokem Hladký. V 89. minutě mohl vyrovnat Mashike, z těžké pozice ovšem vypálil nad. Na víc už se Slovan nezmohl a z Plzně tak odjel z prázdnou.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
boryland

2:0........Krmy,Kopic'..........

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele