základní část, 1. kolo
21.07.2018 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta na úvod nezaváhala, výhru vystřelil Kanga.

Sparta vstoupila do nové sezony vítězně, ale proti nováčkovi z Opavy to neměla vůbec snadné. Utkání dlouho nepřinášelo žádnou branku, nerozhodný stav prolomil až čtvrthodinu před koncem Kanga. Výhru 2:0 pečetil pro Spartu vlastním gólem Svozil.

Svěřenci Pavla Hapala byli aktivnější, ale o žádné výrazné převaze nemohla být řeč. Opava při svém návratu do nejvyšší soutěže po 13 letech předvedla velmi sympatický výkon.

Sparťanští fanoušci byli ve velkém očekávaní a možná je trochu zamrazilo, když s první gólovkou přispěchal slezský celek. Kuzmanovičova střela však vystrašila spíše tribuny, než rumunského brankáře.

Na druhé straně pořádně zatopil brankáři Šromovi Ben Chaim a Šrom měl velké štěstí, že vypadnutý balón zamířil těsně vedle. O chvíli později pak hlavičkoval rovněž vedle Štětina. Ben Chaim měl na svědomí i další závar, tentokrát byl blízko gólu Pulkrab, ale centr Ben Chaima do sítě neprocedil. Opava nehrála zle a na čas si dokonce vytvořila územní převahu. Konec prvního poločasu přinesl šance na obou stranách, nejprve Stanciu přihrál do jasné šance Kangovi, který se však ukopl a na krátce na to musel Nita zasahovat proti nepříjemnému pokusu Zapalače. První poločas branku nepřinesl, nicméně hrálo se ofenzivní utkání.

V 60. minutě došlo ve vápně Opavy k zajímavé situaci, kterou musel sudí Královec vyřešit až s pomocí videorozhodčího a to ve prospěch hostů. Penalta se tedy nepískala. Opavští nadále drželi sparťanskou ofenzívu v šachu a skóre se neměnilo ani po nebezpečném přímáku Stanciua, který zamířil vedle.

Nováček soutěže byl blízko senzačnímu bodu, ale bohužel pro něj přišla v 73. minutě pohroma. Guélor Kanga z dobrých třiceti metrů vyslal skákavou střelu, kterou brankář Šrom nezachytil a sparťanský kotel mohl propuknout v radost! Tu vzápětí mohl zdvojnásobit Stanciu, jenomže jeho ráně se postavilo do cesty břevno. Sparta tak jako tak druhou branku přidala, šest minut před koncem odvedl Tetteh další skvělou práci a nešťastná teč Svozila dala výsledku konečnou podobu. Sparta na úvod kola nezaváhala a proti Opavě má tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

4:0

Reagovat
Mr.Mike

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
kolouch

1:1

Reagovat
ondrasch77

2:1 s odřenejma ušima, Stanciu gól

Reagovat
Geordies

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
podnebný

Omluv od Sparty není nikdy dost. Zvášť když se dá předpokládat, že její úroveň i letos bude stejná jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 , ale bude to utrápený výkon ... bohužel.

Reagovat
Pedrysek

Škoda že Radakovič má stopku

Reagovat
willdonor

jestli někdo dělá chyby (jakože zbytečně dlouho drží míč a přijde o něj) po kterých jsou pak protiútoky, tak je to právě KANGA ... obávám se že jeho ego bude vždycky vězší než chuť hrát pro tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele