základní část, 12. kolo
22.10.2018 18:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 4:1

Sparta po velmi dobrém výkonu uštědřila vysokou porážku hostující Mladé Boleslavi. Výhru řídil Tetteh, jenž vstřelil dvě branky a posunul se tak na dělené druhé místo v tabulce střelců.

Domácí od začátku zápasu tahali za delší konec. Civič ani Stanciu však branku hostí neohrozili. V 11. minutě zakončoval znovu aktivní Stanciu, tentokrát si s jeho pokusem poradil Šeda. Úspěchem neskončila také Chipciuova hlavička, která mířila mimo. V 19. minutě se už Letenští mohli poprvé radovat. Po rohovém kopu předvedli ve vápně mnohem větší důraz než soupeř a Pulkrab dostal míč do sítě.

Uběhlo zhruba 90 sekund a Sparta přidala druhou branku. Tetteh dostal v šestnáctce hostů spoustu času a i když si na jeho zakončení Šeda sáhl, tak se stejně mohli domácí radovat z dvougólového vedení. Boleslav byla nadále nevýrazná, čehož mohli Pražané využít znovu Tettehem, ten tentokrát ale nedokázal svůj pokus nasměrovat mezi tři tyče.

Po půlhodině hry svitla pro hosty naděje, když sudí Orel nařídil pokutový kop, ten ovšem posléze na základě videa odvolal. Ve 38. minutě Chipciu oslovil osamoceného Tetteha, jenž přesnou ranou nedal brankáři šanci a zvýšil již na 3:0. V poslední minutě první půle ještě Šedu prověřil střelou zpoza šestnáctky Stanciu.

V úvodu druhého poločasu mohl snížit Přikryl, jehož technický pokus skončil na břevně Nitovy svatyně. Ten samý hráč v 56. minutě v těžké pozici nedokázal vyzrát na domácího gólmana. Na druhé straně Šeda výborným zákrokem zasáhl proti ráně Pulkraba. V 64. minutě měla Sparta po faulu na Stancia k dispozici pokutový kop. Míč si vzal Kanga a prudkou střelou k levé tyči přidal čtvrtou branku domácích.

Deset minut před koncem byla Boleslav blízko pověstného "bůra", Stanciu však ve vyložené příležitosti po krásné přihrávce od Kangy nedokázal trefit branku. Hostům se v závěru zápasu podařilo alespoň korigovat výsledek, když si na centr Kateřiňáka naběhl Hůlka a přesnou hlavičkou připravil Nitu o čisté konto.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
boryland

1:1.................

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje, na grotesku se těším v jiných jejich zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
luismiksak

zřejmě slusnej oddíl

Reagovat
Rumanowski

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele