základní část, 5. kolo
19.08.2018 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:2

Příbram dokázala na hřišti favorita vyválčit jeden bod, když domácím uštědřila lekci z produktivity. Sparta byla jasně lepší, ale ani to, že hrála 50 minut pouze proti deseti, jí k výhře nestačilo. Hrdinou zápasu se stal hostující brankář Švenger.

Letenští si první šanci vypracovali už ve čtvrté minutě. Frýdkova střela byla zablokována a Kangův pokus mířil vysoko nad. O moment později se hosté dostali do protiútoku, jejž Matoušek vyřešil perfektní přihrávkou na Slepičku a ten se nemýlil. Vyrovnat mohl ve 14. minutě Costa, jeho zakončení ale obrana srazila na roh. Sparta se hnala za vyrovnáním. Se Šuralovou hlavičkou si poradil Švenger a Stanciův pokus z přímého kopu skončil těsně nad.

Deset minut před koncem prvního poločasu nejdříve Plavšič pálil do tyče a pak v pokutovém území Fantiš fauloval Stancia. Rozhodčí Franěk nařídil pokotuvý kop, který s přehledem proměnil Kanga - 1:1. Ve 42. minutě byl vyloučen hostující Tregler za faul na unikajícího Tetteha. Sparta mohla početní převahu využít už do poločasu, nicméně Stanciu trefil břevno a proti střele Plavšiče vytáhl úžasný zákrok exsparťanský Švenger.

První příležitost ke skórování si v druhé půli překvapivě vypracovali hosté. Květova rána ovšem Nitu nepřekonala. Ve 49.minutě znovu zazářil proti Chipciuovi i Šuralovi Švenger. Oslabení hosté se snažili hrozit z brejků. Po jednom takovém musel Nita zasahovat po střele Kiliána. Víc ze hry ale měla jednoznačně Sparta. Šural v samostném úniku na brankáře Přibrami ale nevyzrál. V 62. minutě hlavičkoval po centru Stancia mimo tři tyče Tetteh. O pět minut střílel vedle i osamocený Šural.

V 69. minutě se domácí konečně dočkali. Chipciu ve vápně zachoval chladnou hlavu a přesnou ranou k tyči poslal domácí do vedení. To mohl po šedesáti vteřinách navýšit Tetteh, ghanský útočník ovšem trefil pouze boční síť. Sparta si vytvářela příležitosti na přidání rozhodující branky. Kanga mířil nad a proti Šuralovi zasáhl příbramský strážce svatyně.

V 86. minutě přišel pro domácí šok. Nejdříve famózní Švenger zlikvidoval pokus Tetteha a i následnou dorážku Radakoviče. Nový pak odkopl míč až na půlící čáru, kde Frýdek prohrál souboj se střídajícím Antwim, jenž se dostal do samostatného úniku, který chladnokrevně zakončil. Příbram tak i v početním oslabením dokázala vyrovnat. Domácím se v závěru zápasu už skórovat nepodařilo, když pokusy Šurala a Stancia minuly cíl.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
boryland

0:0..................

Reagovat
dest1l

3:0 (Stanciu, 2x Šural)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

lekl jsem se... ze by se Csaplar chytil do vlastni pasti a Pribram vedla v polocase 2-0... nastesti ke konci prisla takticky cervena karta... ktera necemu podobnymu zamezila... Sparta si nasledne mysela... ze ma zapas lehce vyhranej... ale Pribram mezitim zkusene uderila ke konci zapasu

Csaplar > Guardiola

Reagovat
Beči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele