základní část, 7. kolo
01.09.2018 19:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 4:0

Slavia dokázala porazit Plzeň vysoko 4:0 a vystřídala ji tak na místě lídra tabulky. Zápas rozhodla situace v závěru prvního poločasu, když domácí měli výhodu dvou pokutových kopů, navíc musel hřiště opustit kapitán hostů Roman Hubník.

Sešívaní vstoupili do utkání výborně. Teclova střela z druhé minuty sice ještě neměla potřebnou razanci, ale o minutu později Zmrhal krásným centrem našel přesně hlavu Součka, jenž poslal domácí do vedení. V desáté minutě poprvé zahrozila také Viktorka. Čermákova střela ale skončila vedle. Plzeň byla v této fázi zápasu nebezpečnější, jenomže Krmenčíkův pokus zblokoval Ngadeu a na Zemanův centr těsně nedosáhl Čermák. Zápas pak postupně ztrácel na fotbalovosti a změnil se v boj o střed pole.

Ve 35. minutě došlo k velmi důležitému okamžiku, jenž určil ráz zbytku zápasu. Zeman zahrál v plzeňském vápně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Ten sice Hušbauer neproměnil, ale zhruba po deseti vteřinách odpískal rozhodčí Ardeleánu další penaltu, tentokrát za faul Hubníka, ten navíc obdržel červenou kartou. Druhou penaltu kopal Stoch, který byl na rozdíl od domácího kapitána úspěšný a zvýšil vedení na 2:0.

V 52. minutě mohl alespoň jiskru naděje vykřesat pro svůj tým Petržela, ten ale v obrovské šanci selhal v zakončení. Domácí byli ve druhém poločase lepším týmem. Hušbauerovu dělovku dokázal Kozáčik vyrazit. Dvacet minut před koncem zápasu vyslal Hušbauer dopředu Zmrhala, jenž dokázal v pádu zakončit přesně k tyči mimo dosah Kozáčika.

Čtvrtou branku mohl přidat střídající Baluta, jenže nechal pouze vyniknout plzeňského brankáře. V úplném závěru Tecl přesným centrem našel hlavu Součka a ten stejně jako v prvním poločase překonal hlavičkou bezmocného Kozáčika.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (11)

Přidat komentář
M1ck0

2:1

Reagovat
noustres

Přejem si moc gólů. 3:2

Reagovat
patrikhm

Moc gólů? 1:3

Reagovat
dextroza_m

Očekávám tři střely Plzně a její výhru 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň,vyhraje tady a dost možná i všechny podzimní zápasy i tady to nebude jiné,zkrátka Plzeň v našich končinách nemá rovného soupeře.My přijde ta Plzeˇtaková menší verze Atletica.

Reagovat
dextroza_m

A Baník jako Barca :-)

Reagovat
LuckyCharlie

My příjde

Tak co povíš teď ty Athlético

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Baluta)

Reagovat
Stamby

Ty vole, vedení 2:0 o poločase to je ta nejhorší možná varianta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele