základní část, 2. kolo
28.07.2018 19:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - MFK Karviná 4:0

Slavia suverénním způsobem zvládla další zápas české ligy. Podruhé nedostala ani branku, sama naopak udeřila čtyřikrát. Dvakrát skóroval kapitán Milan Škoda a jeden zásah přidal také nový muž v červenobílém dresu Alexandru Baluta.

Kouč sešívaných Jindřich Trpišovský se oproti utkání v Olomouci odhodlal k jedné změně, když Tecla v útoku nahradil Škoda, jenž ihned převzal kapitánskou pásku. Do sestavy Slezanů se prodral Slovinec Metrelj, který teprve dnes dokončil přestup do Karviné.

Domácí šli do vedení již ve třinácté minutě. Předtím Tusjak fauloval v pokutovém území Coufala a následný pokutový kop proměnil navrátilec do sestavy Škoda. Za šest minut zkusil štěstí Sýkora, jenž z dálky pořádně protáhl bývalého gólmana Slavie Berkovce. Ve 21. minutě si Tusjak mohl spravit renomé, když povedeným centrem našel Budínského, karvinský hráč ale hlavičkou těsně přestřelil bránu.

Záhy přidali sešívaní druhý zásah. Hušbauer přesným míčem vzduchem našel spoluhráče Škodu, který znovu skóroval. Ve 36. minutě napřáhl z dálky Souček a Berkovec vyrazil ránu na rohový kop. Těsně před přestávkou ještě Škoda v brejku nahrál Sýkorovi, ten ale zblízka netrefil cíl.

V druhém poločase se po hodině hry připomněl domácí Zmrhal, který z křídla postupoval na Berkovce, strážce karvinské svatyně ale vytáhl zákrok pravou nohou. Stejný muž za dvě minuty zlikvidoval střelu od Sýkory. V 66. minutě ale už tahal míč ze sítě. Po Stochově přihrávce udělal Hušbauer z obrany hostů kužely a po krásném sólu přidal třetí branku Slavie.

Čtvrthodinu před koncem se do další šance dostal Souček, ale jeho střílenou přihrávku vykopl před brankovou čárou Piroch. V 81. minutě rozjel akci dvou střídajících hráčů Tecl, krásnou přihrávkou vysunul Balutu a letní posila Pražanů zvýšila na rozdíl čtyř branek. V nastavení ještě po Škodově patičce pálil nad Sýkora. Nic to ale nezměnilo na jednoznačné výhře domácích.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
M1ck0

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Coufal > Trippier

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Zmrhal, Hušbauer)

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomínejme, že soutěž má název Fortuna:Liga.

Reagovat
Drumassacre

4:1 (Sýkora, Sýkora, Tecl, Batula)

Reagovat
Drumassacre

Wágner ))

Reagovat
boryland

1:1.........

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
standa91

3:0 dva Standa Tecl a jeden Míra stoch

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Figi

Budinsky je zraneny a asi nenastoupi. Uvidime. Nastoupit by ale mohla nova posila. Slovinsky reprezentant Mertelj z nk maribor. Stredni zaloznik.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele