základní část, 11. kolo
07.10.2018 18:00 CET
4 : 1
(3:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Lídr soutěže se nemění, Slavia si bez potíží poradila s Příbramí

Slavia si spravila chuť po nešťastné porážce v Evropské lize na hřišti Zenitu Petrohrad a po vysoké výhře nad Příbramí uhájila první přičku. Sešívaní položili základy k úspěchu ještě v první půli, kdy se přesně trefili třikrát. Po změně stran potěšil diváky přesný dalekonosný pokus od Stocha.

V utkání se odpočinku dočkal obránce domácích Coufal, jehož na pravé straně nahradil Frydrych. Na lavičce náhradníku zůstal též jejich spoluhráč Traoré, který v záloze uvolnil místo pro Băluțu. Hosté v Edenu vsadili na novou tvář mezi třemi tyčemi, kam se poprvé v ligové sezóně objevil brankář Kočí. Do zálohy po delší době naskočil Kilián a v útoku operoval bývalý reprezentant Rezek.

Po devíti minutách hry si na Zmrhalův centr naskočil Băluță a jen těsně netrefil bránu Příbrami. O čtyři minuty později vrátil Stochův rohový kop do ohně Ngadeu, kde jej v první branku zápasu proměnil Bořil. Slavii ale vedení vydrželo jen dvě minuty. V protiakci hostů se na gólmana Koláře řítil Hlúpik s Rezkem a druhý jmenovaný po přihrávce svého parťáka z mužstva zakončil do prázdné klece.

Ve 20. minutě ukázal Bořil, že je střelecky při chuti, když střelou ke vzdálenější tyči pořádně protáhl Kočího. Za tři minuty se na druhé straně činil také Kolář, jenž musel vyrazit přímý kop ostrostřelce Květa. Ve 27. minutě Nitrianský špatně odkopl balón a do šance se tlačil domácí Matoušek, který však trefil jen boční síť. O pět minut později Hušbauer oblouček vyslal na zteč Băluțu, který tváří v tvář Kočímu nezaváhal a vrátil sešívaným vedení.

Náskok si Slávisté pojistili za další tři minuty. Stoch přenesl hru na pravou stranu, kde v souboji se Zmrhalem padl k zemi Skácel. O faul se však nejednalo a tak se do míče mohl opřít Frydrych, jehož přesný pokus zastavila až síť v hostující svatyni. V nastavení první půle ještě prchali dva domácí hráči sami na Kočího poté, co se Příbrami nepovedl rohový kop, avšak Băluță celou akci zazdil, jelikož přihrávkou trefil dobíhajícího Květa.

Po změně stran se jako první připomněl slávistický Souček, jehož rána těsně přeletěla břevno. Ve 49. minutě upaloval vpřed Matoušek, s jeho střelou ale neměl Kočí větší starosti. Brankář hostí si za čtyři minuty skvěle poradil též s nebezpečným pokusem od Băluțy. V 66. minutě se po Frydrychově centru ocitl ve velké šanci Souček, jenže trestuhodně selhal. O sedm minut později Kočí nepřesně rozehrál, ale svou chybu napravil, když ve vyložené příležitosti vychytal Matouška.

Patnáct minut před koncem převzal Stoch míč na útočné polovině a z dobrých třiceti metrů zkusil šestí. Zatímco ve čtvrtek by v Petrohradu jistě trefil břevno nebo by jej vychytal gólman, v Edenu jeho pokus vymetl šibenici - 4:1. Chvíli poté se zase vytáhl kočí, když zlikvidoval ránu Matouška i následnou dorážku Băluțy. Gólmana Příbrami pak ještě dvakrát pořádně prověřil Stoch, skóre se ale již do závěrečného hvizdu nezměnilo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

3:0

Reagovat
noustres

gol na 4:1 nádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele