základní část, 1. kolo
22.07.2018 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sigma Olomouc - Slavia Praha 0:3

Sešívání dokázali v prvním kole vyhrát v Olomouci vysoko 3:0. Branky Sigmě postupně nasázeli Tecl, Stoch a Coufal. Domácí sice také hrozili, ale žádnou ze svých příležitostí nedokázali využít.

Úvod zápasu žádnou atraktivní podívanou nenabídl a první zakončení diváci tedy viděli až ve 12. minutě, když se mezi tři tyče netrefil Stoch. Na druhé straně podobně neúspěšně skončil Sladký. Ve 21. minutě se ve vápně k odraženému míči dostal Souček, vystřelil a jeho pokus ještě jemně tečoval Tecl za bezmocného Buchtu. Domácí se snažili na obdrženou branku rychle odpovědět. Jenže Jemelkova a ani Sladkého hlavička Kolaře neohrozila.

A byla to tedy znovu Slavia, která udeřila. Stoch dostal trochu volného prostoru, a tak se z dálky napřáhl a prostřelil Buchtu, jenž přes bránící hráče zřejmě míč dlouho neviděl. Hosté tak po půlhodině hry vedli o dvě branky. Snížit skóre mohl Sladký, jeho prudká rána ovšem mířila vedle. Svoji druhou branku mohl přidat Tecl, jeho pokus nůžkami ale obrana Sigmy zablokovala. V závěru první půle ještě pálil vysoko nad domácí Houska.

Ve 49. minutě Kolář zlikvidoval nebezpečnou střelu Zahradníčka a na opačné straně Buchta zase dokázal zabránit gólu po zakončení Tecla. O pár minut později Buchta fantastickým zákrokem vychytal Stocha. V 61. minutě měl šanci střídající Pilař, v pádu ale jeho hlavička neměla dostatečnou razanci a Kolář míč lapil. Chvíli poté zakončoval hostující kapitán Hušbauer nad.

Patnáct minut před koncem poslal Bořil z levé strany centr do vápna, kde ho tečovalo několik hráčů a míč nakonec propadl až k volnému Coufalovi, tomu se podařilo chladnokrevně překonat Buchtu a poslat Slavii už do tříbrankového vedení. Alespoň čestný úspěch mohl přidat střídající Yunis, ale ani on nedokázal vyzrát na dobře chytajícího Kolaře. Čtvrtý hřebíček do olomoucké rakve mohl přidat Souček, Buchta mu však tygřím skokem šanci zhatil. Závěr zápasu už se pak pouze dohrával a fanoušci hostujícího celku tak mohli slavit vysokou výhru.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
Miky.77.14

0:3

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele