základní část, 12. kolo
20.10.2018 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zlín v Olomouci neudržel vedení a stále čeká na další výhru

Zlín počtvrté v řadě nedokázal zvítězit a pokračuje v úpadku formy. V Olomouci je sice do vedení poslal nejlepší střelec mužstva Beauguel, poté však domácí zabrali a nakonec se dočkali vyrovnání.

Trenér domácích Jílek musel řešit dvě vynucené změny v sestavě, jelikož kvůli nemoci vypadl obránce Jemelka a disciplinární komisí potrestaný Falta. V obraně dostal místo Jemelky šanci Polom a Faltu zase nahradil uzdravený křídelník a bývalý reprezentant Pilař. Taktéž lodivod hostů Bílek postrádal kvůli vyloučení jednoho hráče, a sice středopolaře Podia. Toho zastoupil Hnaníček, jenž se do záložní řady přesunul z obrany, čím uvolnil místo pro stopera Bača.

První vážnější akci viděli diváci v sedmé minutě, kdy si pravý bek Zlína Matejov navedl míč ze strany na střelu levou nohou a jedovatým pokusem o fous přestřelil bránu. Za další dvě minuty se Beaugelovi již podařilo překonat brankáře Buchtu, avšak útočník Ševců stál v ofsajdu a rozhodčí jeho zásah správně neuznal. Ve 13. minutě se Beauguel opět dostal k zakončení, ale tentokrát hlavičkoval nad břevno.

O šest minut později konečně zahrozila také Olomouc, avšak Nešporovi se zakončení v pokutovém území příliš nepodařilo. Ve 24. minutě se k hlavičce probojoval Plšek a gólman hostů Dostál musel vytáhnout skvělý zákrok. Osm minut před koncem první půle se po delší době zase připomněl Zlín, když po Poznarově přihrávce vyzkoušel Buchtovu pozornost Hnaníček. Těsně před odchodem mohl Ševce poslat do vedení Lukáš Holík, to by ovšem musel ve velké příležitosti trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Čtyři minuty po změně stran musel do akce Buchta, když vyrazil střelu od Bartošáka. Za další dvě minuty zahrávali hosté přímý kop těsně před šestnáctkou protivníka. K míči se postavil Beauguel a přesnou ránou do šibenice poslal Zlín do vedení. V 62. minutě chtěl vyrovnat Nešpor a po souboji s obráncem Ševců upadl v pokutovém území, ale rozhodčí penaltu nenařídil. O tři minuty později se k zakončení uvolnil Zahradníček, avšak nezamířil přesně.

V 68. minutě vznikl po rohovém kopu Sigmy velký závar ve vápně hostů, který nakonec zakončil Štěrba pokusem vedle tyče. Za šest minut fauloval vyběhnuvší Dostál Nešpora a sudí nařídil volný kop pro domácí, ačkoli se zákrok odehrál v pokutovém území. Olomouc se však touto křivdou nenechala rozhodit a o dvě minuty později vyrovnala skóre. Plškův centr tečoval v těsném ofsajdu Nešpor, akce však pokračovala a nakonec ji po Nešporovi zakončil Texl, jenž číhal na zadní tyči.

Osm minut před koncem chtěl Zlínu vrátit vedení Matejov, ovšem o kousek netrefil Buchtovu svatyni. Na druhé straně dopadl podobně v 89. minutě Houska. V nastavení si oba týmy ještě vypracovali své šance, avšak žádnou z nich neproměnili v rozhodují gól, a tak se po závěrečném hvizdu rozešli smírně.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele